Chatbot beantwoordt historische vragen aan virtuele Vader des vaderlands

26.04.19
Alle vragen aan Willem van Oranje (1533-1584) kun je vanaf vandaag kwijt op www.chatmetwillem.nl. Op zijn geboortedag, 24 april, komt Willem de Zwijger virtueel tot leven dankzij een slimme educatieve chatbot. Makers Helpr en ThiemeMeulenhoff wekken hiermee onze Oranje-geschiedenis tot leven voor iedereen die interesse heeft in de wortels van ons Koningshuis.
Deel bericht

Jongeren spreken recht op school

26.04.19
Leerlingen die zelf ‘rechtspreken’ als een medeleerling de fout ingaat. Het gebeurt op steeds meer middelbare scholen.De maatschappijleraar trekt het project niet alleen. Trainer Kim Roelofs van de Stichting Jongerenrechtbanken Nederland is er altijd bij wanneer een zaak wordt behandeld. Ze komt uit het strafrecht, werkt nu als mediator en ziet het aantal jongerenrechtbanken groeien.
Deel bericht

Topdrukte voor examentrainingen in Groningen en Drenthe: maar waarom moet het altijd op het laatste moment?

26.04.19
De examentrainingen in Groningen en Drenthe worden twee weken voor de eindexamens volop benut. De trainingen zitten ramvol, sommigen hebben zelfs wachtlijsten.Het wordt steeds gangbaarder voor scholieren om naar huiswerkbegeleiding of examentraining te gaan. Vroeger moest je het zelf doen aan de keukentafel.
Deel bericht

Leidse gemeenteraad wil betere samenwerking rond passend onderwijs

26.04.19
In een door alle partijen ondertekende brief roept de Leidse gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders en de scholen uit de Leidse regio op om het passend onderwijs te verbeteren. Naast versterking van de relatie tussen scholen en samenwerkingsverbanden, ziet de gemeenteraad ook een rol weggelegd voor de jeugdzorg.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)