Bijspijkeren voor de examens doe je niet meer met je neus in de boeken, maar op YouTube

07.05.19
Eind 2017 waren er 616 bedrijven in Nederland bekend die iets dergelijks aanbieden. Van ruim de helft daarvan was de omzet van 2015 bekend bij het CBS: bij elkaar zo’n 74 miljoen euro. De effectiviteit is nog nooit onderzocht en er is weinig over bekend. We weten niet of de kwaliteit van betaalde examentrainingen beter is dan de gratis trainingen die scholen zelf aanbieden.
Deel bericht

'LeerKRACHT-aanpak geeft onderwijskwaliteit een boost'

07.05.19
Op scholen die werken met de zogenoemde leerKRACHT aanpak ontstaat binnen een jaar een lerende cultuur. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek van Oberon en de Universiteit Utrecht. Zo’n cultuur, waarin leraren van elkaar leren en met leerlingen en schoolleiders samen het onderwijs verbeteren, kan een positief effect hebben op de onderwijskwaliteit.
Deel bericht

Opinie: Niet apart, maar samen naar school

07.05.19
De verschillende stromingen binnen het christelijke onderwijs zorgen ervoor dat kinderen in een hokjescultuur opgroeien. Dat stelt groepsleerkracht Annet Dijkstra van openbare basisschool ’t Ambyld in het Friese dorp Terwispel. Dijkstra reageert op een eerder opiniestuk van Remco Meijerink. Hij stelde dat de vrijheid van onderwijs volgens artikel 23 in de Grondwet moet worden gekoesterd.
Deel bericht

School hoeft gescheiden ouder niet te helpen

07.05.19
Scholen zijn geen partij in een vechtscheiding tussen ouders. Ze hoeven de omgangsregeling van gescheiden ouders niet te faciliteren, oordeelt de Landelijke Klachtencommissie. Wanneer de omgangsregeling niet kan worden nageleefd en wanneer de ouders daarover onderling geen nieuwe afspraak kunnen maken, moeten zij zich weer richten tot de rechter, niet de school, oordeelde de commissie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)