Bommelding in België, meer dan 20.000 leerlingen naar huis gestuurd

08.05.19
In de Belgische plaatsen Aarschot, Diest en Westerlo zijn meer dan 20.000 scholieren naar huis gestuurd in verband met een bommelding. Agenten in Westerlo vonden vanmorgen bij het openen van het politiebureau een briefje, waarin stond dat er om 10.15 uur ergens op een school in deze plaatsen een bom zou ontploffen.
Deel bericht

Scholen in Polen geteisterd door bommeldingen

08.05.19
Honderden middelbare scholen in Polen hebben de afgelopen dagen te maken gekregen met bommeldingen. Daardoor zijn de eindexamens, die gisteren in Polen zijn begonnen, flink in de war gestuurd. De centrale examencommissie meldt dat vandaag meer dan 600 onderwijsinstellingen e-mails hebben gekregen met de waarschuwing dat er op hun terrein een explosief verstopt was.
Deel bericht

Leerlingen Bonhoeffer College beoordelen Duitse leerlingen in ‘Taaldorp’

08.05.19
Net zoals Nederlandse scholieren examen doen in het vak Duits, zijn er ook Duitse scholieren die examen doen in het vak Nederlands. Zo sluiten 33 leerlingen uit 4-havo van de Fridtjof-Nansen-Realschule in Gronau op maandag 13 mei het vak Nederlands af met een mondeling examen. Hun spreekvaardigheid wordt beoordeeld door Nederlandse vmbo-basis en –kader leerlingen.
Deel bericht

Genomineerden De Inktaap 2020 bekend

08.05.19
De drie auteurs die kans maken op deze jongerenprijs van de Nederlandse literatuur zijn Nina Polak met Gebrek is een groot woord, Tommy Wieringa met De Heilige Rita en Rob van Essen met De goede zoon. De Inktaap is de jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Vanaf september lezen zo'n duizend scholieren van 15 tot en met 19 jaar de winnende titels van de 3 literatuurprijzen.
Deel bericht

Examenstress? Niet nodig! Met deze tips haal jij het ook...

08.05.19
[+video] - Tuurlijk, het is niet niks, eindexamen doen. Dat je daar misschien een beetje zenuwachtig over bent, is helemaal niet gek. Maar geen nood, we slepen je er door. Met deze tips krijgt de examenstress geen vat op je.
Deel bericht

Ontwikkelteams presenteren voorstellen nieuw curriculum

08.05.19
Na meer dan een jaar werk leveren teams van leraren en schoolleiders vandaag hun voorstellen op voor het nieuwe curriculum in het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De teams pleiten voor meertalig onderwijs vanaf de basisschool. Ze willen ook extra aandacht voor statistiek en het werken met digitale bronnen.
Deel bericht

Grote belangstelling voor Ondersteuningsaanbod Gezonde School

08.05.19
De belangstelling voor het Ondersteuningsaanbod schooljaar 2019-2020 was ook dit jaar weer zeer groot. Maar liefst 1206 scholen hebben zich aangemeld. Het Ondersteuningsaanbod Gezonde School helpt scholen om Gezonde School te worden of te blijven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)