Heeft werken op verschillende devices invloed op het toetsresultaat van leerlingen?

16.05.19
Maakt het uit of een leerling een toets maakt op een tablet of op een laptop? Dit is een vraag waar veel scholen mee worstelen. Wij spraken hierover met Nathan Dadey, onderzoeker bij Center for Assessment in de Verenigde Staten.
Deel bericht

Jongeren willen hun handen niet meer vies maken in de technieksector

16.05.19
Techniek op mbo-niveau heeft een imago dat nou niet bepaald meehelpt om het personeelstekort in die sector op te lossen. Fabrieks- en installatiewerk waar je vieze handen van krijgt. Fysiek zwaar en bij nacht en ontij. Daar loopt niet iedereen meer warm voor. Jammer, want dat beeld is behoorlijk achterhaald, stelt John Huizing (ROVC)
Deel bericht

Financiële nood leidt tot ontslagen op Friese school

16.05.19
Er moeten deze zomer zes voltijdbanen verdwijnen bij de Christelijke Mavo De Saad in Friesland vanwege een financieel tekort. Het bestuur ondertekende gisteren het sociaal plan daarvoor. In noodsituaties kunnen scholen na het afsluiten van een sociaal plan eerder dan na twee jaar personeelsleden ontslaan.De krimp die toeslaat is de belangrijkste oorzaak.
Deel bericht

Kamerdebat over artikel 23 vrijheid van onderwijs

16.05.19
De Tweede Kamer houdt nog voor het zomerreces een debat over artikel 23 van de Grondwet over de vrijheid van onderwijs. PvdA-fractieleider Asscher kreeg hier brede steun voor. Directe aanleiding voor het debat is de ophef rond het islamitische Cornelius Haga Lyceum. Deze school zou artikel 23 gebruiken om onderwijs te verzorgen dat tegen democratisch burgerschap zou ingaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)