Blog | Hoe professionele ontwikkeling te bevorderen?

15.10.19
Professionele ontwikkeling is een ‘must’ en een grote uitdaging, zeker als het gaat om de introductie van nieuwe vakken in het curriculum zoals digitale geletterdheid. De wijze waarop professionalisering, bijvoorbeeld van docenten, vorm krijgt is echter volgens Wilfred Rubens voor verbetering va...
Deel bericht

Minister Slob dreigt financiering islamitische Haga Lyceum te stoppen

15.10.19
Als het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum donderdag om 12 uur geen interim-bestuurder heeft aangesteld, krijgt de islamitische school per 1 december geen rijksgeld meer en dreigt sluiting. Het Haga maakt bezwaar tegen dat besluit bij de Raad van State.
Deel bericht

Veertienjarige jongen zwaargewond bij steekpartij bij school Rotterdam

15.10.19
Op de Montessoriweg in Rotterdam-Zuid is dinsdagmiddag een 14-jarige jongen neergestoken. Hij raakte zwaargewond. De politie heeft twee minderjarige verdachten opgepakt.
Deel bericht

Docenten starten petitie voor digitale vaardigheden in het curriculum

15.10.19
Enkele docenten hebben een petitie opgestart om de Tweede Kamer ertoe te bewegen dat digitale geletterdheid nu onderdeel wordt van het curriculum.
Deel bericht

Het LiFo-model: een nieuw aanbod voor leermateriaal

15.10.19
De leermiddelenmarkt is in beweging. Scholen hebben behoefte aan meer flexibiliteit en een goede mix van folio en digitaal materiaal. Ook verandert de rol van de traditionele spelers op de markt. Een recente uitingsvorm van deze veranderingen is de opkomst van het licentie-foliomodel, ook wel LiFo-m...
Deel bericht

Moeten Frans en Duits op de schop? ‘Examenleerling spreekt talen slecht’

15.10.19
Scholieren die jarenlang Frans of Duits hebben gehad, komen vaak van de middelbare school zonder de taal echt te beheersen. De lessen zijn te ouderwets, stellen deskundigen. Zij pleiten voor minder woordjes stampen en grammatica en meer echte communicatie.
Deel bericht

Directeuren over 'catastrofaal' lerarentekort: 'Gewoon geen mensen meer'

15.10.19
Het tekort aan leraren neemt epidemische vormen aan, zeggen betrokkenen. Aanstaande woensdag is het premier Mark Rutte zelf die in gesprek gaat met de PO-raad, VO-raad en de onderwijsbonden. Onderwijsminister Arie Slob schuift ook aan.
Deel bericht

Haga Lyceum kan interim-bestuurder nog niet aanstellen ‘omdat hij geen moslim is’

15.10.19
De interim-bestuurder die het Cornelius Haga Lyceum maandag op last van de minister had moeten installeren, kan pas over enkele weken in functie treden. Omdat hij geen moslim is, moet de Amsterdamse school eerst de statuten wijzigen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)