Aantal stakende scholen gaat richting drieduizend

31.10.19
Al meer dan 2500 basis- en middelbare scholen hebben aangegeven dat ze dichtgaan tijdens de staking op 6 november. De teller staat op dit moment op 2760 scholen en nog steeds komen er scholen bij.
Deel bericht

Hele Surinaamse slavenregister online, 'beste bron om slavernij te snappen'

31.10.19
De Surinaamse slavenregisters zijn vanaf vandaag volledig online beschikbaar via de nationale archieven van Nederland en Suriname. Het eerste deel van de registers, over de periode 1851 tot de afschaffing van de slavernij in 1863, verscheen vorig jaar al. Vanaf vandaag zijn ook de documenten van 1830 tot 1851 in te zien.
Deel bericht

Oproep aan Tweede Kamer: stem tegen uitsluiting!

31.10.19
VOS/ABB roept met andere belangenorganisaties de Tweede Kamer op een initiatiefwetsvoorstel te steunen dat uitsluiting van kinderen tegengaat. In het voorstel staat dat geen enkele school leerlingen mag uitsluiten als de vrijwillige ouderbijdrage niet is betaald.
Deel bericht

Gedragsproblemen geen voorspeller voor thuiszitten

31.10.19
Gedragsproblemen lijken geen voorspeller te zijn voor de thuiszittersproblematiek. Het zou zelfs de kans op thuiszitten verkleinen omdat kinderen met gedragsproblemen veel aandacht vragen en krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van het Kohnstamm Instituut.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)