Meer mankracht inspectie na examendebacle Maastricht

04.11.19
Het examendebacle bij VMBO Maastricht maakt duidelijk dat er bij de Inspectie van het Onderwijs mensen bij moeten.
Deel bericht

Commentaar | Vakbond AOb bewijst zichzelf én onderwijs geen dienst met wegsturen van voorzitter Verheggen

04.11.19
De dreigende acties in het basis- en voortgezet onderwijs hebben de grootste onderwijsvakbond AOb in een crisis gestort. Voorzitter Liesbeth Verheggen legde zondag haar functie neer, nadat het kabinet onverwacht met 460 miljoen euro over de brug kwam en zij daarop de onderwijsstaking afblies. Volgens het hoofdbestuur van de AOb handelde Verheggen geheel op eigen houtje.
Deel bericht

Veelgestelde vragen AOb over de staking van 6 november

04.11.19
In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de staking op 6 november dóór. Wij roepen alle leden in het primair en voortgezet onderwijs op om het werk neer te leggen en actie te voeren. Lees hier wat je moet weten over deze staking.
Deel bericht

Minister Slob over verguisd onderwijsakkoord: Dit ís geen flutpakket

04.11.19
Na vaak ‘nee’ verkopen kwam er vrijdagavond ineens toch extra geld voor onderwijs. Maar de inkt was nog niet droog, of de grootste onderwijsbond trok de handen ervan af. Onderwijsminister Arie Slob reageert. ,,Ik blijf staan voor onze afspraken.”
Deel bericht

Radicalere lerarenbond ziet ledental flink groeien

04.11.19
Vakbond Leraren In Actie profiteert flink van de verwarring die de Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft gezaaid rondom de onderwijsstaking. De bond zag zijn ledenaantal flink groeien en schreef binnen twee dagen zeshonderd nieuwe leden in.
Deel bericht

Welke politieke partij komt er nog écht op voor onderwijs?

04.11.19
De leraren zouden staken, toen toch niet, en nu toch weer wel. Het toont de kloof tussen scholen en politiek. „Ik wil best begrijpen dat het lastig is om te regeren, maar blijf dan bescheiden.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)