D66 en GroenLinks zoeken uitweg uit impasse: beloof extra onderwijsgeld voor na 2021

06.11.19
In een poging uit de politieke impasse te komen over extra onderwijsgeld, stellen regeringspartij D66 en oppositiepartij GroenLinks een bijzondere oplossing voor. De partijen willen dat de Kamer zich uitspreekt om de eenmalige investering van 460 miljoen euro bij de volgende kabinetsperiode structureel te maken.
Deel bericht

Leraren in groten getale naar Tweede Kamer, maar Slob komt niet over de brug

06.11.19
Leraren zijn vanmorgen - de dag van de staking - in groten getale naar de Tweede Kamer gekomen, waar wordt gedebatteerd over de begroting van het onderwijsministerie. De publieke tribune van de Tweede Kamer zit al vol, en zelfs de plekken in het Kamergebouw waar leraren kunnen meeluisteren met het debat zijn inmiddels schaars.
Deel bericht

Duizenden leraren blokkeren verkeer Rotterdam bij protest

06.11.19
De Erasmusbrug in Rotterdam kleurt geel van de hesjes van boze leraren die in een mars richting het stadion van Excelsior lopen. Het was de bedoeling dat ze over de stoep zouden lopen, maar ze lopen toch midden over de weg. Toch blijft de sfeer gemoedelijk.
Deel bericht

‘Salarissen zijn het probleem niet in het onderwijs’

06.11.19
Waarom trekken sectoren buiten het onderwijs met vergelijkbare salarissen wel voldoende personeel? Deze vraag komt van oud-rector Nico Wiersma.
Deel bericht

Breed onderzoek naar burgerschap gestart

06.11.19
Deze week is de inspectie gestart met een onderzoek naar de manier waarop scholen basiswaarden bevorderen, als onderdeel van de wettelijke burgerschapsopdracht van scholen. Het onderzoek richt zich onder meer op hoe scholen invulling geven aan thema’s waarover morele opvattingen sterk kunnen versc...
Deel bericht

Dit verdient een leraar in het basisonderwijs

06.11.19
Leraren over het hele land staken woensdag om te pleiten voor meer salaris en minder werkdruk. Hoe hoog is die werkdruk en wat verdienen leraren precies? Een overzicht van de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de denktank OESO.
Deel bericht

NOS live blog onderwijsstaking

06.11.19
Op meer dan 4000 scholen blijven vandaag de kapstokken leeg. Op de site van Investeer in onderwijs wordt bijgehouden welke scholen vandaag dichtgaan en hoeveel collega's er staken. Om 07.38 uur stond de teller op 4084 scholen.
Deel bericht

Blog | Hebben de onderwijsstakingen (onbedoeld) een verkeerd effect?

06.11.19
Redactie: Dit artikel is oorspronkelijk nog voor de bekendmaking van het 1 november convenant geschreven. Arnoud Kuipers De vraag is of er komende woensdag nog in het onderwijs gestaakt gaat worden, nu het kabinet 460 miljoen euro extra heeft toegekend. Staken, dat was het plan. “Wij staken op 6 n...
Deel bericht

Vierduizend scholen blijven dicht vanwege landelijke onderwijsstaking

06.11.19
Meer dan vierduizend scholen in Nederland blijven woensdag dicht vanwege de grote onderwijsstaking. Leraren, schoolleiders en ander onderwijspersoneel pleiten met deze actie voor een structurele oplossing voor het lerarentekort.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)