La Res eerste in Twente met tienerschool: 'Dit wordt de nieuwe standaard’

28.01.20
De Enschedese basisschool La Res loopt met een tienerschool voor kinderen van 10 tot 14 jaar voorop in de discussie over het uitstellen van de schoolkeuze voor voortgezet onderwijs. „Dit wordt de nieuwe standaard.”
Deel bericht

Onderwijsraad pleit voor strategische visie voor het hele onderwijs

28.01.20
De Onderwijsraad adviseert de minister van OCW in de toekomst niet meer te werken met een vierjaarlijkse agenda voor alleen het hoger onderwijs, maar in plaats daarvan een strategische visie te ontwikkelen voor het hele onderwijs. Dat staat in een advies dat de raad vandaag uitbrengt over de nieuwe strategische agenda hoger onderwijs en onderzoek Houdbaar voor de toekomst van minister Van Engelshoven.
Deel bericht

Onderwijsveld vindt minister Slob te bemoeizuchtig

28.01.20
Pittige kritiek krijgt minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs dezer dagen over zich heen. De bewindsman wil de burgerschapsopdracht voor scholen aanscherpen, maar het onderwijsveld vindt hem te bemoeizuchtig.
Deel bericht

Noodplan voor lerarentekort grote steden: onbevoegde docenten en vierdaagse lesweek

28.01.20
De schoolbesturen van de drie grootste steden willen dat leraren gym of muziek of middelbare schooldocenten in noodsituaties voor een basisschoolklas kunnen staan. Amsterdam wil ook een vierdaagse lesweek mogelijk maken. Op de vijfde dag gaan leerlingen dan wel naar school, maar moeten ze les krijgen in bijvoorbeeld kunst of sport van iemand die geen docent is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)