Meer dan 40.000 stakers binnen PO en VO

31.01.20
Een volle Amsterdamse binnenstad. Drie marsen die samenkomen in De Kuip in Rotterdam. Een indrukwekkende stille mars in Groningen. Niemand kon er gisteren omheen: het onderwijs staakt. En vandaag weer.
Deel bericht

Onverminderd hoge bonussen, permanent gekorte pensioenen

31.01.20
Met pensioenfondsen lijkt altijd wel iets mis. Ze maken jaar in, jaar uit miljarden over aan de vermogensbeheerders van APG, Goldman Sachs en PGGM, ze beleggen in omstreden bedrijven, hun dekkingsgraad daalt, en deelnemers zien hun pensioengelden gekort. Wie profiteert er eigenlijk van de geaccumuleerde pensioengelden?
Deel bericht

Leraren die wél werken tijdens staking: 'Er komt niet snel meer geld bij'

31.01.20
Duizenden basis- en middelbare scholen zijn dicht. Docenten staken voor meer salaris en een lagere werkdruk. Toch zijn er leraren die tijdens de landelijke staking gewoon doorwerken.
Deel bericht

AOb: Het zal donderen op derde dinsdagen

31.01.20
Met de tweedaagse staking heeft het onderwijs opnieuw laten zien dat het snakt naar een perspectief om goed onderwijs te kunnen geven. Goed onderwijs voor alle leerlingen.
Deel bericht

Opnieuw duizenden leraren op de been op dag twee onderwijsstaking

31.01.20
Op de tweede dag van de onderwijsstaking zijn er opnieuw manifestaties op meerdere plekken in het land.
Deel bericht

Meer aandacht voor thuiszitters

31.01.20
In 2019 gingen er 2480 leerlingen die langer dan drie maanden thuis zaten terug naar school. Dat zijn er 339 meer dan in het jaar daarvoor. Er wordt dus voor steeds meer kinderen een oplossing gevonden. Tegelijkertijd groeide ook het aantal thuiszitters.
Deel bericht

Waarom het lerarentekort voorlopig nog niet voorbij is

31.01.20
Leraren hebben massaal gestaakt, maar liefst voor de zesde keer in drie jaar tijd. Bij alle stakingen horen we dezelfde eisen: meer geld, minder werkdruk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)