Zweedse integratie 2.0: een hoofddoekverbod op school

05.02.20
Discussies over een hoofddoekverbod waren tot voor kort onmogelijk in Zweden. Maar in het plaatsje Skurup in Zuidoost-Zweden, wil een meerderheid van het gemeentebestuur zo snel mogelijk een hoofddoekverbod op scholen invoeren.
Deel bericht

Te weinig docenten basisschool Burgum: collega's middelbare school springen bij

05.02.20
Een ,,grandioos tekort’’ aan vervangende leraren nekt ook basisschool obs ‘t Partoer. De oplossing komt uit onverwachte hoek: leerlingen van groep acht krijgen volgende week les van docenten van middelbare school osg Singelland.
Deel bericht

Zesdelige documentaireserie 100 dagen voor de klas

05.02.20
Vanaf 16 april is bij de VPRO op NPO3 de zesdelige serie '100 Dagen voor de klas' te zien waarin programmamakers Nicolaas Veul en Tim den Besten ervaren hoe het is om leraar te zijn op een middelbare school.
Deel bericht

Wonderkind Laurent Simons (10) wil in Israël studeren

05.02.20
De 10-jarige Laurent Simons uit Amsterdam, die op koers lag om als jongste ooit een bacheloropleiding te voltooien, wil zijn studie vervolgen in Israël. Dat meldt de Israëlische ambassadeur in Brussel, Emmanuel Nahshon, vandaag op Twitter.
Deel bericht

1 op de 5 reformatorische scholen tegen het homohuwelijk

05.02.20
Een relatie tussen twee personen van hetzelfde geslacht kan niet bestaan. Dat vindt 20 procent van de Nederlandse reformatorische scholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)