Blog | Waarom onderwijsvernieuwingen vaak mislukken

06.02.20
Volgens de Staat van het Onderwijs 2019 is het aantal vernieuwingen in het onderwijs de afgelopen twintig jaar enorm toegenomen. Sinds 2001/2002 is het aanbod aan vernieuwende onderwijsvisies in het basisonderwijs met 50% toegenomen. Voor het voortgezet onderwijs is de stijging van prof...
Deel bericht

Leraar ontslagen door grensoverschrijdend gedrag op middelbare school

06.02.20
Op een middelbare school in Zevenaar is een leraar ontslagen vanwege grensoverschrijdend gedrag. De school heeft de politie ingeschakeld, die nu onderzoek doet.
Deel bericht

Kies de middelbare school in vijf stappen, begin met de feiten

06.02.20
Verstandige ouders laten zich niet van de wijs brengen door alle wervende folders, websites en praatjes van schooldirecteuren. Ze kijken eerst naar de feiten die zijn voortgekomen uit het onderzoek EW Beste scholen 2020.
Deel bericht

Speciale TikTok-zone op vmbo-school

06.02.20
In het schoolgebouw van Aeres VMBO Almere is een speciale plek gereserveerd voor leerlingen die bezig zijn met de social media app TikTok. Daar mogen de scholieren in de pauzes en tussenuren dansjes maken, opnemen en plaatsen op de app.
Deel bericht

'Meer samenwerking leidt tot minder thuiszitten'

06.02.20
Steeds meer thuiszitters keren terug naar school, doordat betrokken partijen in de regio beter samenwerken. Dat schrijft minister Arie Slob van Onderwijs aan de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)