'Scholen extra kwetsbaar voor cyberaanval tijdens vakantie'

22.02.20
Op het gebied van cybersecurity is komende week een kwetsbare periode voor scholen volgens het Cyberweerbaarheidscentrum Limburg."Dat heeft alles te maken met de carnavalsvakantie", zo vertelt Gilbert van Zeijl van het weerbaarheidscentrum.
Deel bericht

Slob voert plan door: leerlingen gelijktijdig inschrijven op middelbare school

22.02.20
Minister Slob van Onderwijs heeft zijn plannen uitgewerkt om de overgang van basisscholieren naar de middelbare school beter te laten verlopen. Volgens het wetsvoorstel moeten alle leerlingen zich in de toekomst gelijktijdig op 1 april aanmelden op een middelbare school.
Deel bericht

Blog | Leesplezier stimuleren is zinloos als de technische leesvaardigheid niet op orde is

22.02.20
Dat Nederlandse kinderen steeds minder in staat zijn om te begrijpen wat er geschreven staat is evident (NRC, Aap Noot Mis, 1-2 februari 2020). Die trend bereikte onlangs een ongekend dieptepunt. Bijna een kwart van de 15-jarigen blijkt zo zwak dat ze het risico lopen als laaggeletterde de school te...
Deel bericht

Scholen bezorgd om criminelen die leerlingen ronselen

22.02.20
De helft van de middelbare scholen en mbo's maakt zich zorgen dat leerlingen op hun school worden ingezet door criminelen. Dat blijkt uit een peiling van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) onder 277 scholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)