Week van de Hoogbegaafdheid: 7 t/m 15 maart – PO/VO

25.02.20
Van 7 tot en met 15 maart is de Week van de Hoogbegaafdheid. Het is voor de vijfde keer dat deze week wordt georganiseerd. 
Deel bericht

De school wil niet op een gevangenis gaan lijken

25.02.20
Zijn scholen onveiliger geworden? De cijfers geven aan van niet, maar het laatste half jaar geven scholen wel aan met meer hevige incidenten te maken te hebben.
Deel bericht

RIVM: kind hoeft niet naar huisarts na wintersport in Italië

25.02.20
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt het onnodig om kinderen na een vakantie in Noord-Italië naar de huisarts te sturen. De Drentse scholenkoepel Pricoh heeft ouders in een brief verzocht dat wel te doen als ze op vakantie zijn geweest in gebied waar het nieuwe coronavirus is geconstateerd. "Het is een besluit van de school, wij adviseren dit niet", reageert een woordvoerder van het RIVM.
Deel bericht

Coronavirus zet streep door schoolreis naar Italië

25.02.20
Een groep leerlingen van het Dr. Nassau College in Assen gaat niet op uitwisseling naar Italië. Afgelopen weekend besloot de schoolleiding samen met de partnerscholen bij Rome dat een reis vanwege het coronavirus geen goed plan is. Daardoor blijven de 37 leerlingen en 5 begeleiders voorlopig thuis.
Deel bericht

Nieuw materiaal online over zelfmoordpreventie

25.02.20
113 Zelfmoordpreventie heeft nieuw materiaal online gezet voor onder andere scholen. Er zit een matrix tussen waarmee snel een inschatting kan worden gemaakt van wat de school al doet op het gebied van suïcidepreventie en waar verbetermogelijkheden zijn.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)