Japan sluit alle scholen tot eind maart

27.02.20
De Japanse overheid heeft aangekondigd voorlopig alle scholen in het land te zullen sluiten om de verspreiding van het nieuwe corona-virus in te dammen. Het gaat hierbij zowel om kleuter, basis- als middelbare scholen, die in ieder geval dicht moeten totdat de voorjaarsvakantie begint, eind maart.
Deel bericht

Deltion College in Zwolle blaast studiereizen af om corona, andere scholen twijfelen nog

27.02.20
Het Deltion College in Zwolle schrapt studie- en stagereizen naar Noord-Italië vanwege het coronavirus. Studiereizen van andere scholen in onder meer Apeldoorn en Deventer staan op losse schroeven. ,,Het is een bedreiging die we allemaal voelen.”
Deel bericht

Leerlingen praktijkschool gaan naar mbo voor gratis ov-kaart, scholen bezorgd

27.02.20
Praktijkscholen voor kwetsbare middelbare scholieren maken zich zorgen over leerlingen die voortijdig overstappen naar het mbo. De scholieren laten zich verleiden door een gratis ov-kaart. Om uitval te voorkomen wil het praktijkonderwijs zelf de mbo 1-opleiding bieden, maar dat lukt niet overal.
Deel bericht

Antipestprogramma's niet voor iedereen effectief

27.02.20
Antipestprogramma's zijn voor de meerderheid van pestslachtoffers effectief. Maar voor een kleine groep chronische slachtoffers pakt een antipestprogramma averechts uit. Dat concludeert Tessa Kaufman uit onderzoek waarop zij 27 februari promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)