Waarom gaan de scholen niet dicht? ‘Sommige scholieren zijn juist blij dat de scholen open blijven’

13.03.20
Veel ouders en leerlingen maken zich zorgen dat de scholen gewoon open blijven. Op een aantal scholen in Amsterdam, Baarn en Soest zijn voorlopig wel alle lessen geschrapt. Andere scholen hanteren een strikt anti-snotterbeleid. Intussen zijn er bij ouders veel vragen of ze wel of geen boete riskeren bij schoolverzuim.
Deel bericht

Vervroegde vakantie en online les: sommige middelbare scholen toch dicht

13.03.20
Een nog onduidelijk aantal middelbare scholen sluit toch de deuren in verband met het coronavirus. Dat bevestigt de VO-raad, een organisatie van scholen in het voortgezet onderwijs. Zo gaat het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam vanaf maandag twee weken dicht en zetten scholen in Braan en Soest in op online lesgeven.
Deel bericht

Pillen laten rondgaan in een etui: drugs dealen op de middelbare school

13.03.20
In de klas een etui met hasj laten rondgaan, xtc verkopen in het fietsenhok en cocaïne verkopen in de bosjes achter school: voor sommige jongeren is dit hun bijbaan. Ze zitten op de middelbare school en zijn drugsdealer. NOS Stories sprak met minderjarige drugsdealers over hoe ze in die wereld zijn beland, en of ze er nog wel uit kunnen.
Deel bericht

School!Week: schrap open dagen (corona!)

13.03.20
In de jaarlijkse School!Week laten openbare scholen in heel Nederland zien waar zij voor staan. Mocht uw school een open dag organiseren of iets anders waarbij mensen bij elkaar komen, overweegt u dan nog even goed of u deze activiteit laat doorgaan. Mogelijk kunt u het cancelen in verband met het c...
Deel bericht

Scholen in Nederland blijven open, hoe zit dat in de rest van Europa?

13.03.20
De basis- en middelbare scholen blijven in Nederland open, bevestigde minister Slob vanmorgen nog een keer. Ook in andere Europese landen speelt de vraag: scholen wél of niet op slot? Een rondgang langs de buitenlandcorrespondenten van de NOS leert dat daar binnen Europa flink verschillend over wordt gedacht.
Deel bericht

Drie middelbare scholen stoppen met lesgeven

13.03.20
Drie middelbare scholen hebben besloten vanaf maandag op school geen les meer te geven door het corona-virus. Het gaat om het Baarnsch Lyceum, het Griftlandcollege in Soest en de Waldheimmavo in Baarn.
Deel bericht

Onder schooltijd een bedrijfje opzetten

13.03.20
Middelbare scholieren krijgen les in ondernemen op het Markland College in Zevenbergen. Dat leer je vooral door te doen: marketing, boekhouding, aandelen verkopen en, niet onbelangrijk, tegenslag.
Deel bericht

Honderden jongeren in schoolkantines: ‘Hopen dat hierdoor geen besmetting komt’

13.03.20
Niet meer dan 100 mensen bij elkaar om uitbraak van corona te voorkomen? Op deze vrijdag de dertiende zitten de schoolkantines van het voortgezet onderwijs vol met honderden leerlingen. Dat knelt: ‘Hopen dat er hierdoor geen besmetting komt'.
Deel bericht

Blog | Onderwijs op Afstand - Corona Editie

13.03.20
Een blog over welke digitale leermiddelen ingezet kunnen worden als je een deel van de les op afstand wilt vormgeven.
Deel bericht

Slob: scholen blijven open, maar we vragen niet het onmogelijke

13.03.20
Minister Slob blijft erbij dat het niet nodig is om de scholen te sluiten. Een deel van de Tweede Kamer vindt dat in verband met het coronavirus alle scholen dicht moeten, zo bleek gisteren in het debat. Verschillende andere landen hebben zo'n maatregel al genomen. Maar het kabinet is nu niet van plan dat ook te doen. Slob herhaalde dat volgens medische experts de scholen open kunnen blijven.
Deel bericht

Hamsteren, discussie op scholen en lege treinen: Nederland in ban van corona

13.03.20
Het kabinet besloot gisteren dat de scholen in het basis- en middelbaar onderwijs gewoon openblijven. Het is nog te vroeg om een overzicht te hebben van hoeveel ouders hun kinderen vandaag thuishouden, maar een aantal scholen ziet al dat een derde tot bijna de helft van de kinderen thuis wordt gehouden.
Deel bericht

Veelgestelde vragen over coronavirus en het onderwijs en de kinderopvang

13.03.20
Ik werk op een school, universiteit of kinderopvang. Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen bij kinderen en mezelf?
Deel bericht

Bezorgde lerares in brief aan Rutte: 'Maar kinderen dragen coronavirus wel over'

13.03.20
Het besluit van het kabinet om scholen voorlopig niet te sluiten, is bij veel leerkrachten slecht gevallen. Een open brief van een basisschoollerares in het Gelderse Dieren is al meer dan 10.000 keer gedeeld.
Deel bericht

LAKS: “Schoolbesturen, zet geen grote groepen leerlingen bij elkaar”

13.03.20
Scholen in het voortgezet onderwijs doen er verstandig aan om geen grote groepen leerlingen bij elkaar te zetten. Dat zegt voorzitter Pieter Lossie van het LAKS. “Ik vind dat schoolleiders en schoolbesturen serieus na moeten gaan denken om gefaseerd pauzes in te gaan stellen”, zegt Lossie. “
Deel bericht

Onderwijsbond heeft begrip voor scholen die alsnog deuren sluiten

13.03.20
De Algemene Onderwijsbond (AOb) begrijpt het als schoolbesturen en onderwijspersoneel besluiten sommige scholen toch te sluiten vanwege het coronavirus, stelt AOb-voorzitter Eugenie Stolk in een donderdag verschenen persverklaring.
Deel bericht

Middelbare scholen treffen voorbereidingen: ‘Leerlingen die thuis zitten mogen geen achterstand oplopen’

13.03.20
Hoe zorg je ervoor dat de honderden middelbare scholieren die nu preventief thuis zitten vanwege het coronavirus niet te veel leerachterstand oplopen? Middelbare scholen in de regio treffen voorbereidingen om het onderwijs zo goed als mogelijk door te laten gaan.
Deel bericht

Kabinet onder vuur om openhouden scholen

13.03.20
Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer tijdens het debat over coronavirus het besluit verdedigd om de scholen open te houden, maar stuitte op forse kritiek en vraagtekens van zowel oppositiepartijen als coalitiepartijen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)