Spoedcursus online lesgeven: 'Dit zijn de leuke kanten van zo'n bizarre situatie'

16.03.20
Hoe geef je les via internet? Op veel scholen wordt er met man en macht gewerkt aan het uitwerken van de digitale lessen. Op het Gerrit Rietveld College in Utrecht krijgen leraren een spoedcursus online-lesgeven.
Deel bericht

Waarom de kinderopvangcentra en scholen nu ineens wél dicht zijn

16.03.20
Premier Mark Rutte meldde donderdag dat de scholen gewoon zouden openblijven, om verdere ontwrichting van de maatschappij te voorkomen. Drie dagen later stond het kabinet daar ineens anders in en werden de scholen tóch voor drie weken gesloten. Waarom is dat standpunt in zo'n korte tijd veranderd?
Deel bericht

Leerlingmonitor: grote verschillen tussen leerlingen in digitale geletterdheid

16.03.20
Tussen leerlingen van hetzelfde opleidingsniveau bestaan grote verschillen in digitale geletterdheid. In elke klas zitten zowel heel vaardige als veel minder vaardige leerlingen. Nu digitale geletterdheid mogelijk onderdeel wordt van het curriculum, staan leraren voor de ingewikkelde taak met die le...
Deel bericht

LAKS: Merendeel scholieren maakt zich zorgen over toetsen en examens

16.03.20
Het merendeel van de scholieren in het middelbaar onderwijs zegt zich als gevolg van de uitbraak van het coronavirus zorgen te maken over hun toetsen en examens, blijkt maandag uit een enquête van scholierenvereniging LAKS.
Deel bericht

Schooldirecteur: 'Corona biedt kans experiment eindexamens'

16.03.20
Schrap in het voortgezet onderwijs de eindexamens en laat alle leerlingen doorstromen naar hun vervolgopleiding. Die kans biedt de coronacrisis.
Deel bericht

Scholen nauwelijks voorbereid op onderwijs op afstand

16.03.20
Het kabinet neemt opnieuw drastische maatregelen om de verspreiding van het corinavirus in te dammen. Scholen, horeca en sportclubs moeten tot 6 april (gedeeltelijk) dicht. Maar de scholen hebben een probleem: hoe digitaal ze ook zijn, onderwijs op afstand kunnen ze vaak niet aanbieden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)