Belangrijk corona-onderzoek onder scholieren niet klaar voor 6 april

24.03.20
Een corona-onderzoek van het RIVM dat belangrijk is voor de beslissing of scholen na 6 april weer open gaan, is pas vandaag van start gegaan, laat het RIVM weten aan Nieuwsuur. Het duurt nog zeker zes weken voordat er resultaten zijn. Het RIVM verwacht voor 6 april geen uitkomsten.
Deel bericht

Educatieve uitgevers zetten lesmateriaal vrij online: een overzicht

24.03.20
Vrijwel alle educatieve uitgeverijen hebben hun materialen opengezet voor thuis, zo meldt Dr. Kees Vernooy, expert in leesonderwijs. Hij maakte voor zijn nieuwsbrief een overzicht dat gericht is op het omgaan van scholen met het lesgeven aan de leerlingen thuis. Hierbij de waardevolle info uit de ni...
Deel bericht

Veel verwarring over nieuwe maatregelen, maar wat verandert er nu echt?

24.03.20
Nieuwe en strengere maatregelen werden gisteren door de regering afgekondigd. Ook probeerde premier Mark Rutte meer duidelijkheid te scheppen. Hij wilde antwoord geven op een aantal vragen die leefden. Toch bleven er na de persconferentie van gisteravond toch nog verward achter. Wat verandert er nu echt? Het antwoord op de belangrijkste vragen.
Deel bericht

Centrale eindexamens middelbare scholieren gaan niet door

24.03.20
De centrale eindexamens voor middelbare scholieren gaan dit jaar niet door, heeft minister Slob in overleg met onderwijsvertegenwoordigers besloten. Scholen moeten op basis van de schoolexamens gaan beslissen of leerlingen geslaagd zijn of niet. Het besluit volgt op de aangescherpte coronamaatregelen.
Deel bericht

Slob: “Dinsdag meer duidelijkheid over doorgaan examens”

24.03.20
Er komt dinsdag meer duidelijkheid over het doorgaan van de examens in het voortgezet onderwijs. Dat heeft minister Arie Slob (ChristenUnie) van Onderwijs maandagavond laten weten.
Deel bericht

VO-raad wil time-out voor schoolexamens

24.03.20
De VO-raad adviseert zijn leden een time-out in te lassen met betrekking tot het schoolexamen. Er is na de persconferentie van het kabinet - waarin verscherpte maatregelen werden aangekondigd - grote verwarring ontstaan over de vraag hoe een verbod op samenkomsten te verenigen is met het afnemen van toetsen van eindexamenleerlingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)