Kabinet beslist 31 maart over maatregelen rond coronavirus na 6 april

25.03.20
Het kabinet besluit dinsdag 31 maart over de maatregelen rond het coronavirus na 6 april. Dat maakte premier Mark Rutte woensdagavond bekend tijdens een korte update na afloop van een crisisberaad.
Deel bericht

“Ik heb de vlag uitgehangen want blijkbaar ben ik geslaagd voor mijn eindexamen!”

25.03.20
Voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs zijn het vreemde weken. Dinsdag kregen ze te horen dat hun Centraal Eindexamen niet doorgaat. “Ik heb de vlag maar uitgehangen!”
Deel bericht

Drie wijze didactische lessen voor afstandsonderwijs

25.03.20
"Blijf bij de essentie en breng focus aan." In andere woorden: keep it simple. De auteurs van het recent verschenen boek Wijze lessen stippen de kansen en risico's van digitaal afstandsonderwijs aan. "Didactiek is bij afstandsonderwijs nog belangrijker dan in contactonderwijs."
Deel bericht

Leesgekte door #ikleesthuis en andere initiatieven

25.03.20
We kijken meer tv en hebben de aloude legpuzzels uit de kast of de winkel gehaald, maar ook het boek is weer veelvuldig in onze handen of op de e-reader te vinden.
Deel bericht

'Gemengde gevoelens' over afgelaste eindexamens: niet wachten op dat ene telefoontje en geen feestje

25.03.20
anaf het moment dat je op de middelbare school komt, weet je dat er aan het eind van de rit een centraal eindexamen komt. Met ál die momenten die daarbij horen, en die je eindeloos zijn verteld door iedereen die je al voorging: het wachten op dat zenuwslopende telefoontje, de onophoudelijke stroom aan eindexamenfeestjes en als kers op de taart de eindexamenreis.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)