Coronamaatregelen verlengd, scholen zeker tot meivakantie dicht

31.03.20
Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat heeft premier Rutte gezegd op een persconferentie na het crisisberaad tussen de meest betrokken ministers. Dat betekent dat de scholen ook na 6 april dicht blijven, net als de horeca.
Deel bericht

Win advies in over schoolexamens en PTA

31.03.20
Door het besluit om het centraal examen dit jaar te schrappen, leven er momenteel veel praktische vragen over de examens in het voortgezet onderwijs. Hoe nemen we de resterende schoolexamens veilig en betrouwbaar af? Kunnen we aanpassingen maken in ons PTA?
Deel bericht

Scholen dicht, LearningLab open

31.03.20
Corona houdt Nederland in zijn greep. De scholen zijn al twee weken gesloten en grote kans dat ze nog wel even dicht zullen blijven. De eerste bijlesorganisatie van Nederland komt leerlingen en studenten daarom tegemoet. Vanaf vandaag staan de deuren van het online Learning Lab tijdelijk voor iedereen open.
Deel bericht

Leerkrachten basisonderwijs meest emotioneel betrokken in 2018. Ook docenten VO en MBO vaak bovengemiddeld betrokken

31.03.20
Werknemers in pedagogische beroepen gaven in 2018 het vaakst van alle beroepen aan emotioneel betrokken te raken bij hun werk. Dit geldt voor bijna drie op de tien. Ook ervaarden zij het werk bovengemiddeld vaak als veeleisend. Dat laatste geldt nog meer voor werknemers in zorg- en welzijnsberoepen. Dit meldt het CBS op basis van cijfers uit de Nationale EnquĂȘte arbeidsomstandigheden (NEA), uitgevoerd door het CBS en TNO.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)