Politie bekeurt feestende jongeren: 'ik ben jong en krijg geen corona'

28.03.20
De politie heeft gisteravond ingegrepen op verschillende plekken in het land waar jongeren bij elkaar zaten. Daarbij werden voor zover bekend de eerste boetes uitgedeeld voor het overtreden van de coronoregels. Een aantal jongeren is aangehouden.
Deel bericht

‘Afgelasten eindexamens is ongevraagd experiment’

28.03.20
Na de eindtoets in het basisonderwijs zijn nu ook de centrale eindexamens in het voorgezet onderwijs afgelast vanwege het coronavirus. Een verstandige keus, denkt hoogleraar onderwijskunde Rob Martens.
Deel bericht

Piekeren, wakker liggen en bang zijn: hoe om te gaan met corona-angst?

28.03.20
Piekeren over de risico's van een coronabesmetting, wakker liggen omdat je je zorgen maakt, denken aan welke erge dingen er mogelijk kunnen gebeuren. Ook als je fysiek niet ziek bent, kun je mentaal behoorlijk veel last hebben van de coronacrisis.
Deel bericht

Zonder eindexamen je diploma, in Frankrijk gebeurde dat eerder

28.03.20
Het was een historische beslissing afgelopen week: geen landelijke eindexamens dit jaar. Nederlandse scholieren zullen dit jaar op basis van hun schoolexamens hun papiertje moeten halen. Het roept direct de vraag op: welke gevolgen gaat dit hebben? Zullen scholieren makkelijker of juist moeilijker doorstromen naar het vervolgonderwijs?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)