Inspectietoezicht komende periode

18.06.20
Het toezicht van de Inspectie van het Onderwijs gaat door. De inspectie onderzoekt onder andere wat de impact is van COVID-19 op het onderwijs. Verder lopen de vierjaarlijkse onderzoeken naar besturen en scholen door, zodat alle besturen voor de zomer van 2021 zo’n onderzoek hebben gehad.
Deel bericht

Scholen voelen zich overvallen door prijsverhoging huiswerksysteem scholieren

18.06.20
Middelbare scholen zijn een gezamenlijke actie begonnen om een prijsverhoging van administratiesysteem Magister van tafel te krijgen. Tot nu toe hebben 150 tot 200 schoolbesturen zich bij de actie aangesloten. Middelbare scholen zouden in het nieuwe schooljaar naar eigen zeggen bijna dertig procent meer gaan betalen voor het systeem.
Deel bericht

Verschillen middelbare scholen groeien in coronatijd, ouders vrezen achterstand

18.06.20
Middelbare scholen hebben sinds de uitbraak van het coronavirus veel moeten improviseren. De manier waarop leerlingen les krijgen verschilt van school tot school. En daar maken ouders zich zorgen over. Die conclusie trekt de Stichting Ouders en Onderwijs op basis van een verkennend onderzoek naar het onderwijs in coronatijd.
Deel bericht

Slob maant middelbare scholen tot fysieke lessen

18.06.20
Onderwijsminister Arie Slob is ontstemd dat sommige middelbare scholen al hebben aangegeven na de zomervakantie de lessen niet direct op te zullen starten. Ook moeten scholen tot de zomer alle leerlingen fysiek onderwijs bieden, zo benadrukte hij vanmiddag opnieuw tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)