Bedenkers van petitie in gesprek met leraar: wat leerden we over racisme en slavernij?

19.06.20
Hoeveel aandacht is er in geschiedenisboeken voor het slavernijverleden, racisme of bijvoorbeeld arbeidsmigratie? Te weinig, vinden Sohna (18) en Lakiescha (19). Ze starten daarom een petitie om racisme verplicht te behandelen op scholen. En ze krijgen daarin steeds meer steun. Inmiddels hebben ongeveer 60.000 mensen de petitie ondertekend.
Deel bericht

Opinie | Het gelijk van de onderwijssector in tijden van crisis

19.06.20
Het toont dat verantwoordelijkheid, flexibiliteit en daadkracht kenmerken zijn die het onderwijs sieren en die ouders massaal weten te waarderen
Deel bericht

Verduurzamen van en met ict in het primair en voortgezet onderwijs

19.06.20
Kennisnet heeft het model ‘Duurzame ict' voor het primair en voortgezet onderwijs ontwikkeld. In dit model komen diverse mogelijkheden en voorbeelden van verduurzaming aan bod. Het model biedt praktische handvatten waar scholen hun voordeel mee kunnen doen.
Deel bericht

Minister Slob en Tweede Kamer willen na zomer weer handhaving leerplicht

19.06.20
Minister Arie Slob (onderwijs) en de Tweede Kamer willen dat na de zomervakantie de leerplicht weer wordt gehandhaafd. Dat lieten zij weten in het debat over de impact van corona op het primair en voortgezet onderwijs. Daarnaast wil de Kamer dat het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt of de anderhalve meter tussen leerlingen in het voortgezet (speciaal) onderwijs nog langer nodig is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)