Voor een 17-jarige mbo’er geldt de 1,5 meter wél, voor een 17-jarige vwo’er niet

25.06.20
Op middelbare scholen hoeft vanaf 1 juli geen anderhalve meter afstand meer gehouden te worden tussen leerlingen, maar op mbo’s nog wel. Dat wringt, aangezien een derde van de mbo-studenten (zo’n 175.000 mensen) jonger is dan 18 jaar.
Deel bericht

Sexting: we moeten het hebben over de technische implicaties en oplossingen

25.06.20
Nathan Daniels beschrijft de gevaren van sexting op een praktisch en technisch niveau, met een nadruk op online privacy en cybersecurity. Het bericht Sexting: we moeten het hebben over de technische implicaties en oplossingen verscheen eerst op Mediawijzer.net.
Deel bericht

Aanvullend geboorteverlof vanaf 1 juli 2020; Wet invoering extra geboorteverlof

25.06.20
Vanaf 1 juli 2020 treedt de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG) in werking. Deze wet geeft een verruiming van het geboorteverlof. Lastig blijft dat er veel verschillende termen gebruikt worden voor dit verlof; kraamverlof of partnerverlof, de officiële term is geboorteverlof. In dit artikel lees je in het kort wat geboorteverlof is en wat er verandert.
Deel bericht

Curaçaos onderwijs in crisis: Leerkrachten vragen Nederland om hulp

25.06.20
De financiële situatie van het onderwijs op Curaçao was vóór de coronacrisis al erg slecht. Maar nu door de nodige bezuinigingen is de situatie volgens de schoolbesturen alleen maar verslechterd. Een groep leerkrachten is ten einde raad en vraagt Nederland om hulp.
Deel bericht

Middelbare scholen na de zomer volledig open

25.06.20
Het gaat goed met de bestrijding van het coronavirus. Daarom kunnen de middelbare scholen en scholen voor voortgezet speciaal onderwijs na de zomervakantie helemaal open. Vanaf 1 juli hoeven leerlingen in de school geen 1,5 meter afstand meer te bewaren.
Deel bericht

Haga Lyceum stelt nieuw bestuur aan, Rasit Bal volgt omstreden Soner Atasoy op

25.06.20
Het Cornelius Haga Lyceum heeft een nieuwe dagelijks bestuurder aangesteld. Rasit Bal volgt de omstreden Soner Atasoy op. Ook komt er een nieuwe interim-directeur.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)