Middelbare scholen na de zomer weer helemaal open

22.06.20
Middelbare scholen kunnen na de zomervakantie weer helemaal open. Haagse bronnen melden dat het kabinet dat woensdag gaat bekendmaken na voorlopig het laatste coronacrisisberaad. Voorwaarde is wel dat scholen hygiënemaatregelen treffen en dat voor die tijd het coronavirus niet is opgelaaid.
Deel bericht

Verzetsheld Anton de Kom eerste Surinamer met plek in Canon van Nederland

22.06.20
De Surinaamse vrijheidsstrijder en verzetsheld Anton de Kom heeft een plek gekregen in de Canon van Nederland. Hij is de eerste Surinamer die deze eer te beurt valt. De herijkte canon is volgens de opstellers diverser en biedt een internationalere blik op Nederland dan de voorgaande versie.
Deel bericht

Dit is de nieuwe Canon van Nederland

22.06.20
Vanmorgen heeft prof. dr. James Kennedy, voorzitter van de commissie Herijking Canon van Nederland, de nieuwe Canon gepresenteerd aan minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven. De bekendmaking van de vernieuwde Canon van Nederland vond plaats tijdens een perspresentatie in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en werd gelivestreamd voor geïnteresseerden.
Deel bericht

Emoties lopen hoog op bij personeel Hoenderloo

22.06.20
"We houden ons groot voor de leerlingen, maar het doet me erg veel pijn hoe er met hen wordt omgegaan", vertelt Muriëlle Dorothaal op de personeelsbijeenkomst van het Hoenderloo College vorige week in het centrum van het Veluwse dorp. Zij zijn de wanhoop nabij.
Deel bericht

Weinig opnames drie weken na grote versoepeling, zorgen op scholen

22.06.20
De versoepeling van de coronaregels hebben nog geen grote uitbraken veroorzaakt. Wel zijn er zorgen over de monitoring van het aantal besmettingen op scholen.
Deel bericht

Opinie | Beetje Grieks en Latijn is goed voor elke leerling

22.06.20
Moet het gymnasium toegankelijker worden? Geef Latijn en Grieks in de brugklas van heel het vwo, bepleit docent Maarten Labooy.
Deel bericht

James Kennedy presenteert: de nieuwe canon van Nederland

22.06.20
Op de dag dat hij de nieuwe geschiedeniscanon presenteert aan Nederland komt historicus James Kennedy naar De Tussenruimte. Journalist Bas Mesters interviewt deze decaan van het University College Utrecht, die van de minister van onderwijs de opdracht kreeg om de samenstelling van de nieuwe canon in goede banen te leiden.
Deel bericht

Delano liep vast op school, maar heeft nu zijn diploma gehaald: ‘De Tavenu in Waalwijk is zijn redding geweest’

22.06.20
Delano Wortman liep vorig schooljaar volkomen vast op zijn school. Nu heeft hij zijn diploma gehaald, met fraaie cijfers. Daarin speelde jongerencentrum De Tavenu een belangrijke rol. “Dat is zijn redding geweest, anders waren we hem kwijt geweest.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)