Haarlemse scholen vragen om preventieve coronatest docenten

13.08.20
Het Mendelcollege en het Kennemer Lyceum in Haarlem zouden graag hun docenten en andere personeelsleden preventief willen laten testen op het coronavirus. Ze zouden in een gesprek met de GGD en de gemeente deze mogelijkheid willen bespreken, om volgende week met meer vertrouwen weer duizenden scholieren te kunnen ontvangen.
Deel bericht

'Geef alle leraren een CO2-meter'

13.08.20
Maandag gaan de scholen weer open, maar kan dat wel zonder goede ventilatie? Volgende de Vlaamse viroloog Marc van Ranst is goede ventilatie van cruciaal belang om nieuwe corona-uitbraken te voorkomen: "Door ramen en deuren open te zetten kun je verspreidin
Deel bericht

Baankansen zijn het grootst in ICT, onderwijs en zorg

13.08.20
Ondanks de oplopende werkloosheid is er in sommige sectoren nog steeds een tekort aan personeel. Uitkeringsinstantie UWV heeft een lijst gepubliceerd met de meest en minst kansrijke beroepen sinds het uitbreken van de coronacrisis.
Deel bericht

Is het nou coronaproof of niet? Zes vragen over ventilatie in gebouwen

13.08.20
Eind juli paste het RIVM de adviezen over ventilatie in gebouwen, zoals verpleeghuizen en scholen, aan. Toch is nog niet iedereen gerust op hoe 'coronaproof' hun gebouw is. Een uitbraak in Maassluis droeg daar niet bepaald aan bij. De stand van zaken uitgelegd in zes vragen en antwoorden.
Deel bericht

Middelbare scholen open met kuchschermen en mondkapjes

13.08.20
Docenten die zich niet veilig voelen, kunnen een kuchscherm in hun lokaal laten plaatsen, zegt Marcel Klaverkamp van het Dr. Nassau College in Assen. Ook bij Ubbo Emmius in Stadskanaal is het niet uitgesloten dat er een doorzichtig scherm tussen docent en leerling komt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)