Wachttijden GGD zitten scholen en zorginstellingen dwars

09.09.20
De testcapaciteit bij de GGD's loopt vast. De gevolgen daarvan zijn vooral zichtbaar in het onderwijs. Want als een leraar wacht op een uitslag, wacht soms de hele klas. Ondertussen leidt de toegenomen vraag naar coronatesten tot meer en meer commercieel aanbod van coronatesten buiten de GGD's om.
Deel bericht

Nationaal Groeifonds beoogt ambitieuze verbetering in het onderwijs

09.09.20
Er komt een breed actieplan om een ambitieuze verbetering in het onderwijs mogelijk te maken. Dit blijkt uit de Kamerbrief van minister Hoekstra (Financiën) en minister Wiebes (Economische Zaken) van maandag 7 september. Uit de brief blijkt dat de ministers zich willen richten op het verbeteren van het curriculum en de inzet van digitale hulpmiddelen om onderwijs op maat te bieden.
Deel bericht

Nieuwe veerdienst tussen Vlieland en Terschelling; leerlingen hoeven nu niet naar de vaste wal voor onderwijs

09.09.20
Drie Vlielander pubers gaan dit jaar naar school op Terschelling. De jongeren doen een kaderberoepsopleiding op het vmbo, een opleiding die niet op Vlieland wordt gegeven, maar wel op Terschelling. De drie worden met een waddentaxi gebracht en kunnen dus thuis blijven wonen. Het gaat om een pilot van twee jaar.
Deel bericht

Jongeren schrijven essays over corona-lockdown – VO

09.09.20
Jongeren hebben tijdens de lockdown meer tijd gehad voor hobby’s en ze hebben ook bepaalde karaktereigenschappen kunnen ontdekken en ontwikkelen.  Deze en meer conclusies kunnen worden getrokken uit de inzendingen voor de essaywedstrijd #Lessonslearned.
Deel bericht

Een tablet of laptop eisen van leerlingen ? het mag niet, maar scholen komen ermee weg

09.09.20
Middelbare scholen stellen laptops steeds vaker verplicht, terwijl dat wettelijk verboden is. Veel ouders hikken aan tegen de hoge kosten. ‘De scholen komen er mee weg’, zegt Stichting Leergeld.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)