Samenstelling wetenschappelijke curriculumcommissie bekend – PO/VO

10.09.20
Het is bekend wie er in de wetenschappelijke commissie zitten die zich gaat buigen over de vernieuwing van het curriculum in het primair en voortgezet onderwijs.
Deel bericht

“Helft scholen slaagt voor ‘corona-examen’”

10.09.20
“Corona legt een kloof bloot tussen scholen die het uitstekend lukt om te reageren op maatschappelijke veranderingen, en scholen die vooral in de ‘overleef-stand’ staan. Je kunt zeggen: als corona een examen is, dan is de helft van de scholen geslaagd.” Dat zegt Huub Dekkers, bestuursvoorzitter van CINOP, een van Nederlands grootste advies- en onderzoeksbureaus op onderwijsgebied.
Deel bericht

Straks voorrang voor leraren bij teststraten

10.09.20
Leraren, agenten en zorgpersoneel moeten voorrang krijgen bij een coronatest, dat dwong de Tweede Kamer donderdag af.
Deel bericht

OESO: gevolgen corona voor Nederlandse onderwijs iets minder heftig vergeleken andere landen

10.09.20
De wereldwijde COVID-19-pandemie in 2020 heeft schokgolven over de hele wereld veroorzaakt, ook in het onderwijs. Gemiddeld waren scholen in OESA-landen 14 weken dicht. Nederlandse scholen sloten hun deuren 14 weken. Vergeleken met andere landen zijn de gevolgen voor het onderwijs in Nederland waarschijnlijk net iets minder ernstig, omdat Nederland minder afhankelijk is van particuliere financiering van het onderwijs.
Deel bericht

Extra goed monitoren of leerling op juiste niveau zit

10.09.20
Het is dit jaar extra belangrijk om scherp in de gaten te houden of leerlingen die aan het voortgezet onderwijs zijn begonnen op het juiste niveau zitten. Dat benadrukt onderwijsminister Arie Slob naar aanleiding van het schrappen van de eindtoets in groep 8 vanwege de coronacrisis.
Deel bericht

Onderwijsminister Slob grijpt in op de islamitische school in Rotterdam

10.09.20
De interim-directeur die nog geen drie weken aan de slag was om orde op zaken te stellen op het intern verscheurde Avicenna College in Rotterdam wordt alweer de laan uitgestuurd. Het is één van de maatregelen die onderwijsminister Arie Slob treft om de chaos op de islamitische middelbare school te beteugelen.
Deel bericht

Corona en lerarentekort dwingen scholen soms de deuren te sluiten

10.09.20
Steeds meer scholen raken in de problemen door het coronavirus. Leraren mogen niet werken bij ziekteverschijnselen en vervanging is moeilijk te vinden. En wat doe je als een leerling het coronavirus blijkt te hebben? Iedere school lost dat op zijn eigen manier op, met als resultaat dat scholen soms tijdelijk helemaal dichtgaan.
Deel bericht

Schoolbesturen met te veel spaargeld krijgen brief van inspectie

10.09.20
Schoolbesturen die met hun reserve boven de signaleringswaarde uitkomen ontvangen dit najaar een brief van de Inspectie van het Onderwijs. In de brief zal de inspectie het bestuur verzoeken in samenspraak met de interne toezichthouder en medezeggenschapsraad na te gaan welk deel van het eigen vermogen aangewend kan worden voor het onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)