Middelbare scholen in risicoregio’s willen open blijven: ‘impact van sluiting op leerlingen is groot’

09.11.20
Middelbare scholen in de risicoregio’s Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland-zuid en delen van Brabant zien een nieuwe sluiting niet zitten. Ze snappen dat ze moeten bijdragen aan het terugdringen van het aantal coronabesmettingen, maar merken dat de leerlingen beter varen bij fysieke lessen
Deel bericht

'Kinderen met handicap leven nog altijd in sociaal isolement'

09.11.20
Veel kinderen met een handicap zijn eenzaam, kunnen niet terecht in speeltuinen omdat die niet zijn aangepast en het ondernemen van sociale activiteiten in de buurt is erg lastig. Die conclusie trekt stichting Het Gehandicapte Kind in een rapport aan het begin van de eerste Week van het Gehandicapte Kind.
Deel bericht

Blog | De cartoon op het Emmaus, een discussie over o.a. burgerschapsonderwijs

09.11.20
Huub Philippens was leraar maatschappijleer op het Rotterdamse Emmauscollege. Hij gaat in op de bedreiging van zijn ex-collega. Oud-leerlingen reageerden ook op zijn vorige bijdrage naar aanleiding van de moord op Samuel Paty. Philippens meent dat het helemaal de verkeerde kant op gaat met het vak b...
Deel bericht

Politiek wil scholen dwingen meer werk te maken van burgerschapslessen

09.11.20
De democratische rechtsstaat, homoseksualiteit, gelijkheid: het zijn onderwerpen die aan bod komen in de lessen burgerschap op scholen. Maar de lessen verschillen nogal per school en de inhoud moet dus beter worden vastgelegd in de wet, vinden minister Slob van Onderwijs en partijen in de Kamer.
Deel bericht

Tweede Kamer debatteert over les burgerschap op scholen

09.11.20
De Tweede Kamer debatteert maandag over hoe lessen over burgerschap gegeven moeten worden. Onderwijsminister Arie Slob (Basis en Voortgezet Onderwijs) komt met strengere regels voor scholen, zodat zij echt werk moeten maken van lessen over democratie, vrijheid en de rechtstaat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)