OM onderzoekt strafbaarheid uitspraken Slob over schoolverklaring

10.11.20
Het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of de uitspraken van minister Slob van Onderwijs strafbaar zijn. Roze in Blauw, het netwerk binnen de politie dat zich onder meer bezighoudt met de bestrijding van anti-homogeweld- en discriminatie, stelde eerder vandaag op Facebook dat het mogelijk is om aangifte te doen.
Deel bericht

Balans in opvoeden is voor veel ouders nog zoek

10.11.20
Door de coronacrisis hebben veel ouders nog steeds meer moeite met opvoeden dan normaal, ondanks de versoepeling van deze zomer. Dat blijkt uit de tweede peiling met de Balansmeter van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ).
Deel bericht

Slob: Anti-homoverklaring op school ‘grondwettelijke vrijheid’

10.11.20
Minister Arie Slob (Basis en Voortgezet Onderwijs) vindt niet dat scholen een verklaring moeten vragen van ouders waarin zij afstand nemen van homoseksualiteit. Maar scholen hebben die ‘grondwettelijke vrijheid’, zegt hij. De minister reageert daarmee op de ophef die gisteren is ontstaan na een debat over burgerschapsonderwijs met de Tweede Kamer.
Deel bericht

Scholen mogen ouders niet vragen om homoseksualiteit af te wijzen, vindt Kamer

10.11.20
Een meerderheid van de partijen in de Tweede Kamer wil dat er zo snel mogelijk een eind komt aan de mogelijkheid die scholen hebben om ouders te verplichten afstand te nemen van homoseksualiteit.
Deel bericht

Verbijstering om homo-uitspraken Arie Slob: ‘Deze minister is echt helemaal de weg kwijt’

10.11.20
Binnen de homogemeenschap en daarbuiten is vol ongeloof gereageerd op de uitspraken die minister Arie Slob (Onderwijs) gisteren in de Tweede Kamer heeft gedaan. Volgens de oud-partijleider van ChristenUnie mogen reformatorische scholen homoseksualiteit afkeuren, als ze tenminste toezien op een veilig leerklimaat voor alle leerlingen. Onbegrijpelijk, vindt het COC.
Deel bericht

Rechter: zwangere docent heeft recht op compensatie voor verlof tijdens vakantie

10.11.20
Leraren in het voortgezet onderwijs die zwanger zijn en verlof hebben in een schoolvakantie, moeten van de rechter die gemiste vakantiedagen kunnen inhalen. De uitspraak heeft grote gevolgen, want moeders kunnen tot vijf jaar na hun verlof met terugwerkende kracht een claim indienen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)