Proef met sneltesten op middelbare scholen

07.01.21
Het ministerie van Onderwijs gaat zo snel mogelijk starten met coronasneltesten op zo’n twintig middelbare scholen in Nederland. Het is een proef die begint zodra de scholen weer open gaan. Het is nog niet zeker dat dit 18 januari is. Premier Rutte heeft dit in het coronadebat deze week laten weten.
Deel bericht

Cao-lonen onderwijs stijgen harder dan gemiddeld

07.01.21
De cao-lonen in het onderwijs zijn vorig jaar harder gestegen dan gemiddeld. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.
Deel bericht

Britse leerlingen zonder internet krijgen tv-onderwijs: 'Werkt niet in Nederland'

07.01.21
De Britse publieke omroep komt scholen tegemoet met het onderwijzen van leerlingen die thuis geen internetverbinding hebben. In het door corona ernstig getroffen Verenigd Koninkrijk worden vanaf aanstaande maandag op twee zenders lessen aangeboden voor basis- en middelbare scholieren.
Deel bericht

Helft jongeren Rijssen-Holten vindt homoseksualiteit ‘raar’ of ‘verkeerd’

07.01.21
‘Homoseksualiteit is ‘raar’, ‘erg raar’ of zelfs ‘verkeerd’. GGD-onderzoek toont aan dat de helft van de jongeren uit de klassen twee en vier van het voortgezet onderwijs in Rijssen-Holten er zo over denkt. Daarmee zijn ze aanzienlijk minder tolerant dan die in omliggende gemeenten als Hellendoorn en Hof van Twente.
Deel bericht

2020 was recordjaar voor diplomaregister DUO

07.01.21
In 2020 zijn er ruim 1,4 miljoen diploma’s uit het diplomaregister van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) gedownload. Het is voor het eerst dat het aantal downloads in een jaar tijd boven het miljoen uitkomt.
Deel bericht

Examenleerlingen volgen les op school; "Op school leren ze meer dan thuis"

07.01.21
Corona is voor de laatste lichting examenkandidaten in het voortgezet onderwijs een grote domper geweest. De lessen gingen niet door, excursies werden afgezegd en zelfs het examen zelf werd geschrapt. Dat moet dit jaar hoe dan ook anders, zo vinden ze op veel scholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)