Onderzoek Britse variant coronavirus bepalend voor langere sluiting of heropening scholen

08.01.21
Dit weekend worden de resultaten van het onderzoek naar de Britse mutatie van het coronavirus verwacht. Dit onderzoek, uitgevoerd door de RIVM, heeft ook invloed op de verlenging van de lockdown en een eventuele langere sluiting of heropening van de scholen in het primair onderwijs. Dinsdagavond maa...
Deel bericht

België ziet dat scholen geen coronabrandhaarden zijn

08.01.21
Het aantal coronabesmettingen op scholen loopt gelijk op met het totale aantal besmettingen. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd tijdens een persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum in België.
Deel bericht

‘Homostandpunt’ leerlingen verbaast sommige schooldirecteuren in Rijssen-Holten: ‘Herken me hier niet in’

08.01.21
Dat bijna de helft van de jongeren uit de klassen twee en vier van het voortgezet onderwijs in Rijssen-Holten homoseksualiteit een beetje raar of zelfs erg raar of verkeerd vindt, maakt de tongen los. „Schandalig. Ieder mens is gelijk ongeacht zijn of haar geaardheid”, is een van de reacties op Facebook. Niet alle scholen herkennen zich in de uitkomst van het onderzoek.
Deel bericht

Reconstructie: 'Afstand scholieren wél belangrijk', zeggen OMT-leden nu

08.01.21
Het idee dat middelbare scholieren een beperkte rol spelen in de overdracht van corona was "een vergissing". Dat zegt OMT-lid en kinderarts Karóly Illy. De anderhalvemetermaatregel op middelbare scholen werd in de zomer losgelaten op advies van het Outbreak Management Team (OMT). Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat er nog veel vragen leven over de wetenschappelijke onderbouwing van dat advies.
Deel bericht

AOb interview | Kleinere klassen topprioriteit voor Jesse Klaver

08.01.21
De Haagse politiek staart teveel naar spreadsheets. En het onderwijs is ‘geëconomiseerd’, stelt Jesse Klaver, lijsttrekker voor GroenLinks. “In het onderwijs ben ik gaan zien hoe de focus op economische groei een hele publieke sector de vernieling in rijdt.”
Deel bericht

Leraren en ouders delen ervaringen met thuisonderwijs met koning

08.01.21
Koning Willem-Alexander heeft donderdag met leraren en ouders gesproken over de impact van het thuisonderwijs nu leerlingen niet naar school kunnen door de coronacrisis. Het was een digitale 'ontmoeting', de koning belde via video.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)