Lesboek Four Freedoms in de klas

22.01.21
Het lesboek Four Freedoms zit boordevol inspiratie om het gedachtegoed van de Roosevelts een vaste plek te geven in het burgerschapsonderwijs van vandaag. Van groep 6 tot en met de 6e, van het VMBO tot het VWO, bij geschiedenis of maatschappijleer, Nederlands of Engels.
Deel bericht

Lerarenopleiding aantrekkelijker gemaakt voor zijinstromers

22.01.21
De lerarenopleidingen voor het basis- en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs worden zo snel mogelijk geflexibiliseerd. Dat meldt de Vereniging Hogescholen (VH). Hierdoor moeten de studies aantrekkelijker worden voor volwassenen die zich willen omscholen tot leraar.
Deel bericht

Joodse school Cheider voorlopig niet meer gekort op bijdrage Rijk

22.01.21
De orthodox-joodse school Cheider in Buitenveldert wordt voorlopig niet meer gekort op de financiële bijdrage van het Rijk. De Raad van State draait in een voorlopige voorziening het besluit van onderwijsminister Arie Slob terug.
Deel bericht

Onderwijsvernieuwing in stroomversnelling, maar leerlingen gaan liefst met boek naar school

22.01.21
Onlinelessen en -toetsen. Het lijkt al bijna een vanzelfsprekendheid. De digitalisering van het onderwijs nam een vlucht door de coronacrisis, maar leerlingen gaan toch het liefst naar school met een boek.
Deel bericht

Voortaan schooldiploma voor leerlingen in praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs

22.01.21
De Tweede Kamer heeft op verzoek van minister Slob (Onderwijs) een wijziging van de wet aangenomen waardoor leerlingen in het praktijkonderwijs (pro) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) een schooldiploma ontvangen aan het eind van hun schoolcarrière. Leerlingen die niet hebben voldaan niet aan ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)