'De sfeer kun je niet proeven en de geur niet ruiken': een middelbare school kiezen in coronatijd is niet makkelijk

23.01.21
Vloggende scholieren en digitale talkshows: middelbare scholen halen alles uit de kast om zichzelf online te presenteren, nu er door corona geen open dagen zijn. Vanachter de laptop kiest groepachtleerling Xiao Song zijn middelbare school.
Deel bericht

‘Kleine klas schept ruimte voor leraar en leerling’

23.01.21
Het nieuwste onderzoek naar het effect van klassengrootte wijst uit wat elke leraar al vermoedt: in een kleine klas geef je beter onderwijs. Veel economen denken er anders over, maar de leraar moet het doen. “Neem die dan ook serieus”, zegt onderzoeker Peter Blatchford.
Deel bericht

Blog | Onderwijs in de verkiezingsprogramma’s: dl.3 de oppositie PvdA en SP

23.01.21
Onderwijs in de verkiezingsprogramma’s: dl.3 de oppositie PvdA en SP PvdA: “pleit voor een Rijksacademie voor opleiding leraren vergoed door de staat” Door Steven Geurts De schrijvers van de PvdA zijn hard bezig geweest, en op een mooie website (of in deze pdf) vinden ook voor ...
Deel bericht

Kamer in debat over onderwijs, corona, leraren en examens

23.01.21
Maandag 25 januari gaat de Tweede Kamer in debat over het funderend onderwijs, corona, leraren en examens. De PO-Raad heeft de Kamer een brief gestuurd om een aantal belangrijke punten mee te geven.
Deel bericht

Genomineerden Leraar van het Jaar 2021 bekend

23.01.21
Tijdens een online bijeenkomst vanuit de Jaarbeurs in Utrecht zijn de genomineerden voor de titel Leraar van het Jaar 2021 bekendgemaakt. Juist dit jaar vindt de organisatie het belangrijk dat leraren met deze nominatie in het zonnetje worden gezet. Op 4 december, tijdens de finale op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), volgt de ontknoping ...
Deel bericht

Achterstand scholier en student duurt jaren, extra hulp met Nationaal Programma

23.01.21
Alle Nederlandse leerlingen en studenten krijgen extra tijd en steun om door corona opgelopen leerachterstand in te halen. Er komt een 'Nationaal Programma Onderwijs na Corona' om de achterstand op de langere termijn op te vangen, zo heeft minister Slob aangekondigd.
Deel bericht

Opinie | ‘Lockdown is slecht voor alle leerlingen, óók voor studenten’

23.01.21
De discussie over de hervatting van het fysieke onderwijs beperkt zich te zeer tot het basis- en het middelbaar onderwijs, stellen Danielle Jansen en Károly Illy van het OMT. Studenten dreigen vergeten te worden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)