Pushende ouders, te jong kiezen: veel decanen niet blij met profielkeuze

29.04.21
Decanen en loopbaanbegeleiders hebben kritiek op het huidige profielensysteem in de bovenbouw van de middelbare school. Zo zeggen ze dat scholieren op het moment van profielkeuze te jong zijn, er te weinig vrijheid is binnen de profielen en dat ouders vaak pushen om een bepaalde richting op te gaan.
Deel bericht

Nauwelijks klachten over vmbo-examens in coronatijd

29.04.21
Er zijn nauwelijks klachten over de flexibele en digitale (praktijk-)examens in het vmbo, die begin deze maand van start gingen. Opmerkelijk, omdat scholen en hun leerlingen te maken hebben met beperkingen door corona.
Deel bericht

De effecten van filters op je zelfbeeld

29.04.21
Veel apps maken gebruik van filters waarmee je je uiterlijk kan aanpassen. Soms onschuldig, maar wat is het effect hiervan op je zelfbeeld, of op dat van kinderen?
Deel bericht

Alle kinderen in één klas: denk daar eerst eens rustig over na

29.04.21
Via een driejarige brugklas wil de Onderwijsraad kansengelijkheid in het onderwijs vergroten. Maar werkt dat wel zo? “Een toekomstige hoogleraar drie jaar in de brugklas laten zitten bij een toekomstige caissière lijkt mij niet de beste oplossing".
Deel bericht

Slob ziet weinig kant-en-klare subsidieaanvragen Schoolkracht – PO/VO

29.04.21
Van de 4700 subsidieaanvragen Schoolkracht zijn er naar schatting 70 ingediend op basis van kant-en-klare formats van commerciële bureaus. Dat meldt demissionair onderwijsminister Arie Slob in reactie op Kamervragen.
Deel bericht

Alle Vlaamse leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs kunnen vanaf 10 mei weer 100 % contactonderwijs volgen

29.04.21
Alle leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs kunnen vanaf 10 mei weer 100 % contactonderwijs volgen. Tot dat besluit komt minister Weyts na overleg met de virologen en de onderwijspartners. Scholen kiezen zelf of en wanneer ze overschakelen naar voltijds contactonderwijs na risicoanalyse van de preventieadviseur.
Deel bericht

Weer meer coronabesmettingen onder kinderen en jongeren

29.04.21
Het aantal bevestigde coronabesmettingen onder kinderen en jongeren is in de week van 19 tot en met 25 april verder toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.
Deel bericht

'Veel kinder- en jeugdpsychiaters denken aan stoppen'

29.04.21
Veel kinder- en jeugdpsychiaters overwegen helemaal te stoppen met het behandelen van kinderen. De reden: toegenomen regeldruk en omslachtige bureaucratie sinds de jeugdzorg werd verplaatst van het Rijk naar de gemeenten. En dat terwijl tijdens de pandemie de vraag naar psychische zorg fors toenam.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)