Zoekgeraakte examenpost bij negen scholen alsnog terecht

09.06.21
Negen van de twaalf scholen waarbij de gecorrigeerde examens niet op tijd bezorgd waren door PostNL, hebben hun post inmiddels binnen. Scholen in onder meer Hoogeveen, Pijnacker en Veenendaal kregen de examens vandaag alsnog. Van drie scholen zijn de examens nog niet boven water.
Deel bericht

Slob: eerste correctie telt voor leerlingen met zoekgeraakt examen

09.06.21
Zo'n 150 leerlingen van wie hun examen is kwijtgeraakt door PostNL, hoeven de toets niet over te doen. De score die door de docent van de leerlingen is vastgelegd, telt. Dat heeft demissionair onderwijsminister Slob besloten.
Deel bericht

Steun voor vaccinatie gezonde tieners, maar het meest bij niet-ouders

09.06.21
Zes op de tien Nederlanders (59 procent) vinden dat ook gezonde minderjarigen van 12 tot en met 17 jaar moeten worden gevaccineerd in de strijd tegen het coronavirus. Mensen zonder thuiswonende kinderen zijn daar positiever over dan mensen die wel kinderen thuis hebben. Voor het vaccineren onder de 12 voelt slechts een minderheid.
Deel bericht

Gezondheidsraad: vaccineer kinderen uit risicogroepen met Pfizer

09.06.21
De Gezondheidsraad adviseert om kinderen van 12 tot en met 17 jaar uit medische risicogroepen te vaccineren met het BioNTech/Pfizer-vaccin. Naar alle waarschijnlijkheid neemt demissionair minister De Jonge het advies over.
Deel bericht

Ministers van Onderwijs: Google past onderwijssoftware voor begin schooljaar aan

09.06.21
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de onderwijskoepels SURF en Sivon geadviseerd om per 1 augustus te stoppen met het gebruik van Google in het onderwijs, tenzij Google zijn software aanpast. De ministers van Onderwijs verwachten dat dat op tijd gebeurt.
Deel bericht

PostNL: scholen waarvan examenpost kwijt is zijn op de hoogte

09.06.21
De twaalf scholen waarbij de bezorging van een deel van de gecorrigeerde examens is vertraagd of waarvan examens zelfs zijn kwijtgeraakt, zijn daarover inmiddels ingelicht, meldt PostNL. Welke scholen de dupe zijn geworden, maakt het postbedrijf niet bekend. "Het is niet aan ons om dat naar buiten te brengen", zegt een woordvoerder.
Deel bericht

Provincie Friesland moedigt scholen met subsidie aan om een Friese groepsaccommodatie te boeken

09.06.21
Friese scholen die een werkweek of een educatieve dagexcursie boeken bij een Friese groepsaccommodatie kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de provincie Fryslân. In totaal is er in het tweede coronaherstelpakket ‘Lok op 1: No en Moarn’ een half miljoen euro beschikbaar voor de scholenvoucher. Vanaf 15 juni kunnen aanvragen worden ingediend, door alle scholen in het voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Deel bericht

PostNL meldt vertraging examenpost op 12 scholen, ook examens zoek

09.06.21
Twaalf scholen hebben van PostNL gehoord dat de bezorging van een deel van de gecorrigeerde eindexamens is vertraagd. Dat betekent dat sommige eindexamenleerlingen langer moeten wachten op hun uitslag en cijfers. Ook zijn er examens zoekgeraakt, meldt het postbedrijf.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)