Wapenlobbyist spreekt lege stoelen toe, niet wetend dat die staan voor slachtoffers: 3044 middelbare scholieren die dit jaar niet konden afstuderen omdat ze omkwamen door vuurwapengeweld

24.06.21
De voormalige baas van de Amerikaanse wapenvereniging NRA David Keene is voor de gek gehouden door nabestaanden van wapengeweld. De man was gevraagd om een toespraak te geven tijdens een diploma-uitreiking van de James Madison Academy in Las Vegas, maar bleek onderdeel van een stunt.
Deel bericht

De Stille School': aangrijpende verhalen van scholieren tijdens de lockdown

24.06.21
"Lieve leerling. Vandaag is het stiller op school omdat jij en je klasgenoten er deze week niet zijn." Zo begon de brief die docenten levensbeschouwing aan de leerlingen van het Thomas a Kempis College in Arnhem stuurden. De reacties die leerlingen daarop stuurden, zijn nu gebundeld in het boek De Stille School. In De Nieuws BV vertellen leerlingen Hannah en Mats over eenzaamheid en de angst voor het verliezen van je vader.
Deel bericht

Scholen geven miljoenen coronasteun voor groot deel uit aan inkoop van bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining

24.06.21
Tientallen miljoenen coronasubsidie, bedoeld om leerachterstanden bij middelbare scholieren weg te werken, is terechtgekomen bij commercieel onderwijs. Dat blijkt uit onderzoek van platform Investico voor Trouw, EenVandaag en de Groene Amsterdammer.
Deel bericht

Opinie | Ook ‘pulp’ kun je met je leerlingen ontleden

24.06.21
Er onderscheiden zich twee kampen in het debat over ontlezing onder jongeren. Het ene vindt pulp verwerpelijk, het andere telt zijn zegeningen. Dit verlamt het onderwijs.
Deel bericht

Rondgang | Is onderwijs echt de grote gelijkmaker?

24.06.21
Door de lockdowns werd de functie van onderwijs als grote gelijkmaker goed zichtbaar. In de periode dat de scholen gesloten waren, nam de ongelijkheid in leerontwikkeling toe. Zorgt onderwijs voor meer gelijkheid? We vroegen het aan onderwijsdeskundigen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)