Column | Ik weet niet wie schuldig is aan het lerarentekort, maar wel wie de dupe zijn

23.06.21
Het was een verhaal vol paradoxen vorige week woensdag in deze krant. Uit onderzoek dat Investico deed onder zeshonderd jonge leden van de Algemene Onderwijsbond bleek dat onder druk van het lerarentekort de hele onderwijssector zichzelf telkens in de vingers snijdt.
Deel bericht

Dit zijn de 5 beste ict-projecten in het onderwijs

23.06.21
Ict-vaktitel Computable heeft vijf nominaties uitgedeeld binnen de Computable Awards 2021 in de categorie Onderwijsproject. Het gaat om ict-projecten bij Avans, JADS, Creatieve vakschool SintLucas, 80 scholen van het Rotterdamse voortgezet onderwijs, Hogeschool Utrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam (twee keer).
Deel bericht

Starten met internationalisering en wereldburgerschap in het voortgezet onderwijs

23.06.21
Bij internationalisering kijk je samen met leerlingen over grenzen heen en werk je aan wereldburgerschap. Sinds 2006 besteden scholen al verplicht aandacht aan burgerschap. Burgerschapsonderwijs stimuleert leerlingen hoe ze actief onderdeel kunnen zijn van een pluriforme, democratische samenleving.
Deel bericht

Nachtwacht tijdelijk te zien 'zoals Rembrandt hem had bedoeld'

23.06.21
De Nachtwacht is komende maanden voor het eerst in ruim driehonderd jaar in zijn originele formaat te zien. Het Rijksmuseum heeft een reconstructie gemaakt van de repen die in het verleden van het doek zijn afgesneden. Door panelen met deze reconstructie rondom het schilderij op te hangen wordt duidelijk hoe het schilderij van Rembrandt er oorspronkelijk uitzag.
Deel bericht

'Studenten tevreden over het hoger onderwijs'

23.06.21
23 juni 2021 – Stichting Studiekeuze123 maakt de resultaten van de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête bekend. Ruim 330.000 hbo- en wo-studenten gaven hun mening over de opleiding en onderwijsinstelling waar ze studeren. Hoewel het een bijzonder jaar was waarin veel onderwijs op afstand werd gegeven, is bijna driekwart van de studenten toch tevreden over het hoger onderwijs.
Deel bericht

Helpdesk NPO-gelden open voor leraren

23.06.21
Onderwijsteams die onvoldoende betrokken worden bij de besteding van het geld uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) kunnen bellen naar een speciaal helpdesk van het ministerie van Onderwijs. De helpdesk is te bereiken op 0800 424 04 24.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)