Neanderthaler Krijn, oudste oer-Nederlander, krijgt een gezicht

06.09.21
Niet meer dan een schedelfragment is er van hem bewaard gebleven, maar toch kunnen we hem vanaf vandaag weer in de ogen kijken: de neanderthaler Krijn. Het Rijksmuseum van Oudheden heeft een reconstructie laten maken van onze oudste landgenoot.
Deel bericht

Column | Inlogvensters, usernames, wachtwoorden, track- en tracecodes en foutmeldingen

06.09.21
Of ik even de schoolboeken wilde bestellen voor onze zoon. Het wordt zijn eerste jaar op het voortgezet onderwijs, dus alles is nieuw én spannend. Voor ons allemaal. Het bestellen was heel eenvoudig, volgens de instructie-app. Ik mocht op de site van de boekenboer inloggen via het kopje ‘inloggen leerling’. De inlognaam die ik daarvoor nodig had kon ik terugvinden in de Magister-app. Ik moest die app eerst downloaden in de appstore ...
Deel bericht

De verborgen schoolkosten in het voortgezet onderwijs: ‘Waar betaal ik eigenlijk voor?’

06.09.21
Wat zijn ouders kwijt voor een jaar voortgezet onderwijs van hun kind? Arjen van Gijssel, vader van vier in Ruurlo, zette het op verzoek van de krant op een rijtje. En hij schrok behoorlijk. Daarin is hij niet de enige. ,,Het kan wel een tandje minder met de schoolkosten. Sommige scholen lijken wel reisbureaus”, stelt belangenorganisatie Ouders en Onderwijs, die een onderzoek begint.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)