Nationale Denktank neemt kwaliteit van onderwijs onder de loep

09.09.21
De jaarlijks terugkerende Nationale Denktank is weer van start gegaan. In het kader daarvan gaan twintig jonge denkers – met diverse (academische) achtergronden – tot en met het einde van dit jaar de kwaliteit van het onderwijs in Nederland onder de loep nemen.
Deel bericht

Drone-onderwijs op Bonhoeffer College in Enschede: ‘Niet direct met professionele drone de wei in’

09.09.21
Drones sporen criminelen op, brandhaarden, reeën in het maïs en leveren zelfs pakketjes af bij mensen thuis. Ze zijn onderdeel van de samenleving. Dus mogen ze niet ontbreken in het onderwijs. Meerdere scholen voor voortgezet onderwijs beginnen dit jaar officieel met dronelessen.
Deel bericht

Grafische rekenmachines (op den duur) overbodig

09.09.21
Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) wil grafische rekenmachines vervangen door functionaliteiten binnen het digitale examensysteem Facet. Dat meldt demissionair onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Oproep aan scholen en instellingen: meld tijdelijke schoolsluiting vanwege het coronavirus

09.09.21
Scholen en instellingen die na de start van dit school-/studiejaar tijdelijk (hebben) moeten sluiten vanwege het coronavirus worden door de Inspectie van het Onderwijs opgeroepen om dit te melden. Ook bij heropening is de vraag om dit te melden. Melden van de sluiting en de heropening gaat via het m...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)