Flevolandse scholen sturen vaakst klassen naar huis

15.01.22
Bij ongeveer 30 procent van de scholen in Flevoland zijn één of meerdere klassen in de eerste dagen na de kerstvakantie naar huis gestuurd. De belangrijkste reden hiervoor is dat er geen leraar is, onder meer vanwege een coronabesmetting. In Flevoland worden landelijk gezien de meeste leerlingen thuisgehouden, ziet de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).
Deel bericht

‘Langetermijnplan nodig voor corona en open houden scholen’

15.01.22
Er is een duidelijk plan nodig om de scholen bij uitbraken van corona zoveel mogelijk open te houden. AOb-bestuurder Thijs Roovers roept de nieuwe ministers op: "Laten we met elkaar een visie opstellen over waar we staan en waar we naartoe willen met onderwijs en corona." Het onderwijs is de rollercoaster zat.
Deel bericht

Wat zijn effecten van klassenverkleining in het voortgezet onderwijs?

15.01.22
Klassenverkleining gaat inderdaad samen met betere educatieve kwaliteit, zowel in primair als voortgezet onderwijs. Verscheidene studies wijzen uit dat de hogere kwaliteit van lesgeven in kleinere klassen resulteert in betere leerprestaties. Maar het bewijs hiervoor is aanzienlijk sterker in het primair onderwijs dan in het voortgezet onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)