Jonge schrijver uit Nietap zet ministerie van Onderwijs aan het denken

18.01.22
Jonge schrijver uit Nietap zet ministerie van Onderwijs aan het denken Ambtenaren van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag hebben iets om over na te denken. Onlangs ontvingen zij uit handen van Thijs Hogenhuis uit Nietap het boek 'Haas gaat undercover'. Het zelfgeschreven boek is een aanklacht tegen de huidige manier van lesgeven op het middelbare onderwijs.
Deel bericht

Hoe blijven we onze leerlingen en studenten motiveren in deze tijd?

18.01.22
We willen allemaal graag werken met gemotiveerde leerlingen en studenten. We merken echter ook dat in deze tijd van corona-maatregelen en lockdowns, het soms moeilijker lijkt om leerlingen en studenten gemotiveerd te houden.
Deel bericht

Onderzoek: meeste jongeren komen beschadigd uit gesloten jeugdzorg

18.01.22
Jongeren die uit de gesloten jeugdzorg komen, zijn vaak getraumatiseerd, meldt stichting Het Vergeten Kind op basis van eigen onderzoek. Van de ondervraagde jongeren die in de gesloten jeugdzorg hebben gezeten, zegt 76 procent er psychische klachten bij te hebben gekregen. De stichting roept op tot het stopzetten van de gesloten jeugdzorg en het ontwikkelen van alternatieven.
Deel bericht

‘Salarissen gelijktrekken slecht idee’

18.01.22
De arbeidsvoorwaarden moeten zodanig zijn dat werken in het onderwijs voldoende aantrekkelijk wordt. Dat is een beter idee dan het gelijktrekken van de salarissen in het primair en voortgezet onderwijs, zegt onder anderen oud-voorzitter van de Onderwijsraad Henriëtte Maassen van den Brink.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)