Scholieren moedeloos door corona-achterstand: 'Er is een soort desinteresse'

19.01.22
Al drie keer kwamen alle middelbare scholieren vanwege een lockdown thuis te zitten. En nu opnieuw krijgen veel leerlingen online les, omdat vanwege een corona-uitbraak klassen naar huis zijn gestuurd of zelfs hele scholen moeten sluiten.
Deel bericht

Omikron houdt stevig huis in het onderwijs: zijn er nog wel leerlingen om les te geven?

19.01.22
Scholen zuchten onder de omikrongolf. Het patroon is ongekend grillig, en dat maakt het ook ongekend moeilijk om een oplossing te vinden.
Deel bericht

Zeker 56 scholen deels gesloten en 16 volledig

19.01.22
Al twee dagen op rij sluit een recordaantal scholen geheel of gedeeltelijk de deuren. Dat blijkt uit navraag van BNR bij scholen en uit data van de website scholenmeldpunt.nl. Het meldpunt registreerde afgelopen maandag zelfs een recordaantal van 50 meldingen. Zeker 56 scholen zijn deels gesloten en hebben klassen naar huis gestuurd, 16 scholen zijn volledig dicht.
Deel bericht

Meer ruimte voor nieuwe scholen = meer segregatie

19.01.22
VOS/ABB heeft er altijd voor gewaarschuwd dat de Wet meer ruimte voor nieuwe scholen zou leiden tot meer segregatie in het onderwijs. Nu die wet van kracht is, blijkt dat inderdaad het geval. In de Tweede Kamer groeit daarover de bezorgdheid. In zijn column in magazine Naar School wees directeur Han...
Deel bericht

Onderwijsbonden: ‘Werkgevers moeten zorgen voor medische mondkapjes personeel’

19.01.22
De werkgevers in het onderwijs moeten zorgen dat personeelsleden kunnen beschikken over medische mondkapjes. Dat schrijven de gezamenlijke onderwijsbonden, waaronder de AOb, aan de werkgevers in het funderend onderwijs, mbo en het hoger onderwijs.
Deel bericht

Middelbare scholen: ‘Leerlingen halen het verplichte kennisniveau niet meer’

19.01.22
Nu het middelbaar onderwijs weer massaal thuis zit, wordt de roep om de quarantaineregels te versoepelen steeds luider. Helemaal nu duidelijk wordt dat het verplichte kennisniveau vaak niet meer gehaald wordt. ,,Dit is echt een onwerkbare situatie.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)