School maakt fout bij eindexamen aardrijkskunde, aanpassing nodig voor 14.000 examens

16.05.22
Een groep havoleerlingen kreeg afgelopen donderdag een extra moeilijk eindexamen aardrijkskunde. De school liet de leerlingen per ongeluk enkele vragen uit het vwo-examen maken. Gevolg is dat er nu voor 14.600 vwo-examens aardrijkskunde vliegensvlug een aanpassing moet worden gemaakt.
Deel bericht

Kom zorgen dan! Zorg en welzijn start nieuwe jongerencampagne

16.05.22
Dat de zorg nu én straks meer personeel nodig heeft is duidelijk. De eerste stap daarvoor is het enthousiasmeren van de zorgverleners van de toekomst, namelijk jongeren op de middelbare school. Daarom starten de samenwerkende regionale werkgeversorganisaties (verenigd in RegioPlus) het nieuwe label ‘Kom zorgen dan’.
Deel bericht

Door uitblijven coronastrategie komt lockdown weer in beeld

16.05.22
Nederland is slecht voorbereid op een hevige coronagolf in de herfst. De kabinetsplannen zijn te vrijblijvend en de uitwerking van deze plannen duurt te lang. Hierdoor wordt kostbare tijd verloren. Als het tegenzit met het coronavirus, dreigt deze herfst of winter een nieuwe lockdown. Dat blijkt onder meer uit een rondgang van de NOS onder ziekenhuisdirecteuren, virologen en wetenschappers.
Deel bericht

Opinie | Docenten gekneveld door papierverslindend verkoopsysteem van grote uitgeverijen

16.05.22
Kleine uitgeverijen van schoolmethoden worden uit de markt gewerkt door de grootste drie bedrijven. Die binden schoolleiders en leerkrachten via een licenties voor jaren aan zich. Heel slecht voor het onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)