'Laat studiekeuze niet afhangen van huidig aantal vacatures'

19.05.22
Je zou denken dat het makkelijk is: een studie kiezen in tijden van een historisch krappe arbeidsmarkt. Maar de huidige overvloed aan vacatures in bepaalde sectoren kan jongeren juist een verkeerd signaal geven. Dat schrijven onderzoekers in een vandaag gepubliceerd artikel in vakblad Economisch Statistische Berichten (ESB).
Deel bericht

Wiersma erkent problemen met examens vso

19.05.22
Het is nu nog niet mogelijk om alle staatsexamenkandidaten vóór hun mondelinge examens te informeren over de resultaten die ze hebben behaald voor het centraal schriftelijk examen. Maar er loopt nu wel een onderzoek om te kijken hoe dit mogelijk kan worden gemaakt. Dat meldt minister Wiersma.
Deel bericht

OCW grijpt in bij gesjoemel met ouderverklaringen

19.05.22
Op 1 februari 2021 trad de Wet Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen in werking. Bij de werving voor nieuwe scholen ging het soms niet helemaal goed. OCW grijpt in.
Deel bericht

Duitse taal en cultuur minder populair op school en aan de universiteit

19.05.22
De interesse in de Duitse taal in het voortgezet onderwijs en op de universiteiten neemt af. Dit bevestigt het vermoeden van de Duitse ambassadeur Cyrill Jean Nunn die maandag aan de Volkskrant vertelde dat hij in Nederland de interesse in de Duitse taal mist.
Deel bericht

Hoe minder je leest, hoe minder je weet

19.05.22
De leesvaardigheid onder jongeren in Nederland is in één generatie tijd sterk afgenomen. Is de digitalisering daar debet aan? In andere gedigitaliseerde landen lezen jongeren wél goed. Uit analyse blijkt: het fundament van het onderwijsgebouw is rot.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)