WRR en KNAW: Overheid moet anticiperen op verschillende coronascenario’s

23.05.22
Het is cruciaal dat de overheid voorbereid is op verschillende toekomstscenario’s voor het verloop van de COVID-19-pandemie, inclusief het worstcasescenario. Dit kan voorkomen dat overheid en samenleving worden overvallen en ad hoc belangrijke besluiten moeten nemen.
Deel bericht

14 adviesraden publiceren gezamenlijke bundel over de zorgen van jongeren

23.05.22
Veertien adviesraden schreven samen een bundel, waarin zij de samenleving en politiek oproepen om te zorgen dat de huidige én toekomstige jonge generaties een hoopvolle toekomst hebben.
Deel bericht

Raad van State kritisch over wetsvoorstel onderwijs Oekraïners

23.05.22
De Raad van State heeft bezwaren tegen de manier waarop de regering door middel van mogelijke sancties scholen wil verplichten om onderwijs te organiseren voor Oekraïense leerlingen.
Deel bericht

'Naar het beroepsonderwijs moet gewoon de standaard worden’

23.05.22
De MBO Raad pleit voor een andere kijk op het vervolgonderwijs. Adnan Tekin, voorzitter: “Voeg havo en vmbo samen tot voorbereidend beroepsonderwijs met aandacht voor algemene vorming, basisvaardigheden en beroepenoriëntatie en laat elke jongere daarna op basis van talent kiezen voor het mbo of het hbo. Met deze aanpak helpen we jongeren een scherpere beroepskeuze te maken, kunnen zij ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)