AOb kondigt acties aan voor betere cao voortgezet onderwijs

20.05.22
De AOb organiseert op 8 juni een landelijke actiedag voor een betere cao voortgezet onderwijs. “Wij laten het extra geld van het kabinet voor verlaging van de werkdruk niet weg rommelen door de werkgevers”, zegt AOb-bestuurder Jelmer Evers.
Deel bericht

Scholen schrappen vak informatica

20.05.22
Informatica is veruit het grootste tekortvak in het voortgezet onderwijs. Ervaren docenten gaan met pensioen en er is weinig nieuwe aanwas. Gastdocenten uit het bedrijfsleven schieten te hulp, maar dat biedt geen structurele oplossing.
Deel bericht

Examenklachten: computer op z'n kop en verkeerde tijd op klok

20.05.22
Op de zesde examendag is de klachtenteller van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) in totaal de 200.000 klachten gepasseerd. Donderdag kwamen vijfduizend klachten binnen over het examen natuurkunde voor het vwo, waarbij vooral vraag twintig, over de lichtsnelheid, voor hoofdbrekens zorgde, zegt een woordvoerder.
Deel bericht

Rijketeksten.org zet eerste stapjes

20.05.22
Wat zijn rijke teksten, hoe herken je ze en waarom is het belangrijk om ze in het klaslokaal in te zetten? Dit ontdek je op de nieuwe website van de Taalunie: rijketeksten.org. Je vindt hier nu al een dertigtal voorbeelden van rijke teksten, maar we voegen nog tot en met 2024 stelselmatig nieuwe teksten en inspirerende filmpjes toe. De officiële lancering van deze website zal in het najaar gebeuren.
Deel bericht

Algemene Rekenkamer geeft lessen mee voor Nationaal Programma Onderwijs

20.05.22
In het verantwoordingsonderzoek over 2021 reflecteert de Algemene Rekenkamer ook op het beleid van de overheid ten aanzien het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). De VO-raad licht in dit bericht twee lessen van de Rekenkamer uit die relevant zijn voor de komende jaren en die we onder de aandacht zullen (blijven) brengen in de gesprekken met het ministerie van OCW.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)