Amsterdamse en Oekraïense kinderen spelen in toneelstuk 'Go Fuck Yourself Russian Rocket'

06.07.22
Go Fuck Yourself Russian Rocket', zo heet het toneelstuk dat kinderen van de Amsterdamse Jeugdtheaterschool deze week twee keer spelen. Ze repeteren hier al twee maanden voor, en doen dat niet alleen. Samen met zeven gevluchte kinderen uit Oekraïne vertellen ze een verhaal over leven in de oorlog als tiener: "Het lijkt op mijn eigen leven."
Deel bericht

Opinie | ‘Met al die MeTooregels bedenk je je toch wel drie keer voordat je voor een klas gaat staan’

06.07.22
Leraren zijn er extreem op gefocust om niets fout te doen nu er veel wordt gesproken over MeToo, schreef Het Parool onlangs. Moeten we niet iets nuchterder met de situatie omgaan? vraagt een lezer zich af.
Deel bericht

Vapen steeds populairder onder jongeren en kinderen

06.07.22
Ze zijn slecht voor je, verslavend, maar toch worden ze steeds populairder onder jongeren en zelfs kinderen: vapes. Deskundigen maken zich grote zorgen.
Deel bericht

De strijd om de leerkracht is in volle gang: 'Lastiger om docenten te behouden'

06.07.22
Het is de vraag of er na de zomervakantie genoeg leraren zijn om voor de klas te staan in het basis- en voortgezet onderwijs. Basisscholen in onze provincie luiden de noodklok; er moet een oplossing komen. “Docenten worden selectiever in hun keuze voor welke school ze willen werken”, zegt Tessa van Belle, directeur HR bij Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ).
Deel bericht

Verrijkte schooldag in achterstandswijken

06.07.22
In het schooljaar 2022-2023 wordt gestart met 45 lokale coalities van gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties om de schooldag te verrijken. Dat staat in het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)