Inspectie: informeer ouders helder dat ouderbijdrage vrijwillig is

07.07.22
De wet vrijwillige ouderbijdrage is afgelopen augustus aangescherpt: alle leerlingen moeten kunnen meedoen met activiteiten die de school organiseert, ook leerlingen met ouders die de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen of willen betalen. Het is belangrijk dat ouders en verzorgers weten dat de ouderbijdrage inderdaad vrijwillig is.
Deel bericht

'Middelbare scholen niet eerlijk over vrijwillige ouderbijdrage'

07.07.22
Middelbare scholen zijn niet altijd eerlijk tegen ouders over de vrijwillige bijdrage die zij kunnen betalen voor excursies of extra vakken. Daarmee overtreden ze de wet, meldt de Volkskrant op basis van voorlopige resultaten van een onderzoek van de Onderwijsinspectie.
Deel bericht

Subsidie voor scholen die ervaring hebben met nieuwkomers om kennis te delen

07.07.22
Er komt € 3 miljoen vrij voor nieuwkomersscholen en internationale schakelklassen om reguliere scholen te helpen met het geven van onderwijs aan nieuwkomers.
Deel bericht

Vapes roken op de school-wc: 'Sommige docenten geloven dat het markeerstiften zijn'

07.07.22
In de kroeg, op de school-wc en zelfs in de klas: jongeren lijken massaal te vapen, ofwel: elektrische sigaretten te roken. Vooral wegwerpvapes met smaakjes zijn populair. Hoewel ze niet aan minderjarigen mogen worden verkocht, is het een eitje om er aan te komen, blijkt uit onderzoek van NOS Stories.
Deel bericht

‘Herzuiling’ door Wet Meer ruimte voor nieuwe scholen

07.07.22
De Wet Meer ruimte voor nieuwe scholen kan leiden tot een 'herzuiling' van het onderwijs. Dat stelt de Tilburgse hoogleraar Pieter Huisman in een artikel in Trouw over het plan van Forum voor Democratie om eigen scholen te stichten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)