Kennissessie circulair bouwen te Aeres Hogeschool Almere

09.09.22
Van een hoge circulaire ambitie naar een concreet circulair bouwproject? Waar beginnen we? Welke stappen gaan we zetten? En welke voorbeelden zijn er? Sluit aan bij de kennissessie en wordt meegenomen in de wereld van circulair bouwen.
Deel bericht

Hier moeten kinderen het verst naar school fietsen

09.09.22
Van alle gemeenten in onze provincie moeten kinderen uit Scherpenzeel het verst naar hun school fietsen. Middelbare scholieren hebben daar voordat ze in de banken van de dichtstbijzijnde school zitten gemiddeld al een fietstocht van 8,4 kilometer achter de rug. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vrijdag heeft gepubliceerd.
Deel bericht

Maandag 19 september: avond van de leraar #3

09.09.22
Het Lerarencollectief organiseert meerdere keren per jaar de Avond van de Leraar. Maandag 19 september is het alweer tijd voor de derde editie die in het thema staat van Burgerschapsonderwijs. Sluit je ook aan fysiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, of online via de livestream?
Deel bericht

Armoede en geldzorgen: wat kan de school betekenen?

09.09.22
De toegenomen geldstress en armoede in de samenleving – door de inflatie en met name de stijgende gasprijzen – komt ook de school in: het zorgt ervoor dat een (steeds) grotere groep leerlingen minder goed in hun vel zit en lastiger de benodigde schoolspullen kan kopen. Ook kunnen ze soms geen lid meer worden van een sportclub of aan culturele activiteiten deelnemen. De vraag welke rol scholen kunnen spelen om leerlingen te helpen ...
Deel bericht

Wil je meewerken aan het centraal examen biologie vmbo 2023? Dat kan!

09.09.22
Het sectiebestuur van Nederlandse Vereniging voor het Onderwijs in de Natuurwetenschappeneconomie (NVON) zoekt 12 bevoegde en enthousiaste docenten/leden voor de pre+-correctie biologie vmbo gl/tl op zaterdag 8 oktober 2022. Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) werft ook 12 docenten.
Deel bericht

Gemiddeld 2,3 kilometer fietsen naar de middelbare school

09.09.22
In 2021 lag de dichtstbijzijnde middelbare school op gemiddeld 2,3 kilometer fietsen. Dat is bijna vier keer zo ver als de fietsafstand naar de dichtstbijzijnde basisschool (0,6 kilometer). Gemiddeld was de afstand tot basis- en middelbare scholen op de fiets iets kleiner dan de afstand met de auto. In 8 op de 10 gemeenten was de fietsafstand naar een middelbare school korter dan die voor de auto. Dat meldt het CBS ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)